"Elefantul" din Parlament. Meleşcanu insistă: Graţierea este o lege absolut necesară

În ciuda nemulţumirilor din societate, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, consideră "absolut necesară" o lege a graţierii.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

ALDE vrea să susţină proiectul de lege privind graţierea - unul dintre cei doi "elefanţi" ai lui Florin Iordache - în forma aprobată de Guvernul Grindeanu, formă care nu vizează actele de corupţie, a declarat vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul de Externe Teodor Meleşcanu.

"Graţierea este o lege absolut necesară, dat fiind faptul că, la ora actuală, în sistemul penitenciar din România supraaglomerarea este de 200%. Parlamentul dezbate această lege într-o manieră foarte transparentă. Există amendamente, inclusiv făcute de domnul Şerban Nicolae [privind graţierea corupţilor - n.r.]. Poziţia noastră pentru moment, din câte ştiu eu, este de a sprijini proiectul care a fost aprobat în Guvern, care l-am trimis la Parlament, ceea ce nu se referă la graţierea actelor de corupţie", a declarat Meleşcanu, citat de Agerpres.

La rândul său, ministrul delegat pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gavrilescu, a precizat că proiectul de lege privind graţierea este în dezbatere parlamentară şi trebuie analizat "cu profundă aplecare".

"Părerea noastră este că acest proiect de lege trebuie luat şi analizat cu profundă aplecare, nu aşa, oricum, şi de aceea şi dezbaterea trebuie făcută conform legii în timpul adecvat. Noi vrem să susţinem forma decisă iniţial în Guvern", a afirmat Graţiela Gavrilescu.

Graţiela Gavrilescu şi Teodor Meleşcanu au susţinut o conferinţă de presă, la Câmpina, cu prilejul deschiderii cabinetului parlamentar al acestuia din urmă.