Elena Robu către Andrian Candu: Decât diplome jurnaliştilor, mai bine salarii decente moldovenilor

În cadrul Forumului mass media, Andrian Candu a solicitat jurnaliştilor de la Chişinău să nu mai blameze politicul şi statul şi să înceteze cu ”rânza asta moldovenească” de a privi în curtea vecinului.
(Captură Foto)

Preşedintele Parlamentului de la Chişinău, Andrian Candu în cadrul Forumului mass media din R.Moldova cu tema: ”Concentrarea presei în mâinile politicienilor şi monopolizarea pieţei de publicitate” fiind întrebat despre implicarea politicului în presă a declarat că scopul guvernării ar fi crearea condiţiilor egale de dezvoltare pentru toată mass media din ţară. Mai mult, acesta a solicitat celor prezenţi să nu dea vina pe intervenţia politicului în media, cerând totodată ajutorul autorităţilor, lăsând să se înţeleagă că de vină pentru situaţia creată ar fi, de fapt, ziariştii.

„Fiţi voi solidari între voi şi nu ne implicaţi pe noi, politicul, în disputele pe care le aveţi, simpatiile sau antipatiile pe care le aveţi. Treziţi-vă la realitate, trăim în secolul 21, într-o economie de piaţă. Încetaţi să blamaţi în tot politicul şi statul, fiindcă nu faceţi nimic altceva decât să ne implicaţi. Şi încetaţi cu rânza asta moldovenească de a vă uita în ograda vecinului!”, a menţionat spicherul legislativului în cadrul Forumului.

În cadrul evenimentului, Andrian Candu a acordat diplome ale Parlamentului RM de gradul I Valentinei Ursu pentru radiografia Moldovei ”La sfârşit de săptămână cu Europa Liberă”, lui Constantin Grigoriţă pentru curaj şi promovarea libertăţii de exprimare, lui Anatolie Golea pentru promovarea incluziunii în societate printr-o emisiune în limba minorităţilor, Sorinei Obreja pentru promovarea responsabilităţii sociale prin campaniile realizate şi lui Cristi Dorombach pentru jurnalism inovativ.

În context, jurnalista Elena Robu notează pe blogul său că nu există practici internaţionale de premiere a jurnaliştilor de către autorităţi, iar preşedintele Parlamentului de la Chişinău ca să se pună bine cu presa oferă diplome şi atenţii, dar refuză să vină de fiecare dată când este invitat la emisiuni ca să răspundă la întrebările cetăţenilor. ”Decât diplome, mai bine salarii decente pentru cetăţenii din R. Moldova. Din câte se vede, autorităţile se întrec la oferit diplome pentru medici, pedagogi, poliţişti, procurori, academicieni şi tot aşa. Mai bine s-ar întrece la oferit pensii, salarii bune, condiţii decente de viaţă, aşa încât oamenii să nu fugă de acasă.”