Elena Udrea adusă la DNA pentru audieri. Ion Ariton şi Rudel Obreja dau şi ei cu subsemnatul

Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015
Elena Udrea, la ICCJ, 17 februarie 2015 (Epoch Times România)

UPDATE - „Astăzi mi-a fost adusă la cunoştinţă instituirea sechestrului asigurator pe o sumă de câteva milioane de lei. Este vorba despre bunuri imobile. Măsura s-a dispus şi în cazul altor inculpaţi. E o sumă pe care procurorii au calculat-o ca şi prejudiciul. S-a pus sechestru pe bunuri imobile şi nişte părţi sociale la unele societăţi comerciale. Alte persoane din dosar au aceeaşi măsură. Nu am făcut calcul dacă acoperă prejudiciul, doar am fost înştiinţat de cauză. Se aştepta”, a precizat Marius Striblea, avocatul Elenei Udrea, citat de B1 TV.

***

Elena Udrea a fost adusă vineri dimineaţa la DNA, pentru a fi audiată de procurori, relatează B1 TV. Şi fostul ministru al Economiei Ion Ariton se află la DNA, unde a sosit şi Rudel Obreja, urmărit penal în dosarul Gala Bute, tot pentru declaraţii.

Reamintim că procurorii anticorupţie o acuză pe Elena Udrea de trei noi infracţiuni de luare de mită în dosarul Bute. Avocatul deputatei, Marius Striblea, a declarat că nu ştie despre ce este vorba la audierile de astăzi, afirmând că „poate fi orice”.

„Mi s-a confirmat că este citată. E Gala Bute, dar nu ştiu despre ce e vorba. Teoretic poate fi orice altă urmărire penală”, a declarat avocatul, întrebat dacă este posibil ca procurorii să pună sechestru pe averea fostului ministru.

Reamintim că Elena Udrea a fost arestată preventiv miercuri, pentru a doua oară, după ce membrii Camerei Deputaţilor au avizat luni cererea DNA de arestare preventivă a colegei lor în dosarul ”Gala Bute” pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului. Acuzaţiile DNA vizau atribuiri de contracte în dosarul Gala Bute.

Potrivit unui comunicat al instituţiei, cererea este formulată în cauza în care se efectuează acte de urmărire penală în legătură cu atribuirea şi folosirea, presupus ilegale, a fondurilor din patrimoniul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului în perioada 2010 – 2012.

Prezentă în Parlament pentru a se adresa deputaţilor Elena Udrea a declarat că este "vânată sistematic" şi a cerut modificarea Codului penal şi a celui de procedură penală, motivând că arestul preventiv este "o pârghie similară cu tortura la care se apelează prea des."

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne