Elena Udrea despre Cristian Diaconescu: "Nu aş zice că la momentul ăsta este un candidat de dreapta"

Elena Udrea
Elena Udrea (Epoch Times România)

Elena Udrea, preşedintele şi prezidenţiabil PMP, a declarat marţi că fostul său coleg Cristian Diaconescu, pe care, în urmă cu o săptămână îl considera candidatul ideal la preşedinţia ţării, "nu este de dreapta".

Mai mult, Udrea, "aleasă" marţi prezidenţiabil al partidului în locul lui Diaconescu, care de altfel a şi plecat din partid pentru a-şi susţine candidatura independent, a declarat că acesta a făcut parte din grupul celor 322 de parlamentari care l-au suspendat pe Traian Băsescu în anul 2007.

"Eu nu aş zice că la momentul ăsta Cristian Diaconescu este un candidat de dreapta. Are o istorie politică de centru-stânga. (...) Mai degrabă aş vedea că ar putea să ia voturi din zonă de centru-stânga", a declarat Udrea, citată de ziare.com, despre fostul său coleg.

Preşedintele PMP a mai precizat că a aflat de-abia săptămâna trecută că Diaconescu a făcut parte dintre cei 322 de parlamentari care au votat suspendarea lui Traian Băsescu în anul 2007, la vremea respectivă Diaconescu fiind senator PSD.

"Nu ştiam când l-am propus. Dacă m-aş fi gândit, dacă s-ar fi gândit colegii mei, dacă ne-am fi gândit, am fi cercetat şi am fi aflat că a fost în '322'. Nu ne-am gândit, am aflat săptămâna trecută lucrul acesta", a declarat Udrea.

Traian Băsescu a fost primul care şi-a pus semnătura pe lista de susţinători ai candidaturii lui Cristian Diaconescu la preşedinţie.