Elena Udrea se va prezenta la DNA pentru denunţul împotriva şefului SRI

Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015
Elena Udrea, adusă cu mandat la DNA, 29 ianuarie 2015 (Epoch Times România)

Eliberată marţi seară din arestul Poliţiei Capitalei, fosta candidată la preşedinţie, Elena Udrea, se va prezenta în dimineaţa zilei de miercuri la DNA.

Potrivit avocatului acesteia, Marius Striblea, citat de B1 TV, Udrea a fost citată la ora 9:30 la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde urmează să fie audiată în cazul denunţului făcut împotriva generalului SRI Florian Coldea.

Totodată, Udrea urmează să ceară aprobarea procurorilor pentru a participa la şedinţa Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, unde, începând cu ora 11:30, se va dezbate noua solicitare a DNA privind încuviinţarea arestării preventive pentru noi capete de acuzare în dosarul Gala Bute.

Reamintim că, pe 30 ianuarie, la o zi după ce DNA a declanşat urmărirea penală în cazul Elenei Udrea pentru spălare de bani şi fals în declaraţii de avere, într-un dosar desprins din dosarul Microsoft, deputata a anunţat, în cadrul unui interviu acordat Hotnews, că a depus un denunţ împotriva directorului interimar SRI, generalul Florian Coldea. Udrea preciza că în denunţ este amintit şi procurorul şef al DNA, Codruţa Kovesi.

Două săptămâni mai târziu, DNA anunţa că nu a început urmărirea penală faţă de directorul interimar SRI, Florian Coldea, pe motiv că Elena Udrea nu ar fi respectat procedura privind denunţul pe care l-a formulat, informa pe 13 februarie DNA într-un răspuns transmis Mediafax.

Potrivit instituţiei, Elena Udrea ar fi fost chemată de procurori în 5 şi 6 februarie, pentru a preciza cu exactitate care este denunţul pe care doreşte sa îl facă, însă nu s-a prezentat.

Mai merită menţionat că luni, cu o zi înainte ca ÎCCJ să decidă eliberarea Elenei Udrea din arest preventiv (deputata urmând să intre în arest la domiciliu), DNA a cerut un nou aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a Elenei Udrea pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, în perioada în care avea calitatea de ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.