Elizabeta Samara în finala Campionatelor Europene din Rusia

Jucătoarea română v-a disputa finala probei feminine de simplu din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă de la Ekaterinburg (Rusia), în compania olandezei Jie Li
Jucătoarea română Elizabeta Samara
Jucătoarea română Elizabeta Samara (Eliza Samara/facebook)

Jucătoarea română Elizabeta Samara a acces, duminică, în finala probei feminine de simplu din cadrul Campionatelor Europene de tenis de masă de la Ekaterinburg (Rusia), după ce a trecut în semifinale de o reprezentantă a gazdelor, Polina Mihailova, cu scorul de 4-1 (12-10, 6-11, 14-12, 11-6, 11-4).

Samara a revenit în ultimele două seturi, după ce a fost condusă cu 4-1, respectiv 3-0.

În finală, programată duminică, de la ora 16,00 (ora României), românca o va întâlni pe olandeza Jie Li, care a trecut în penultimul act de Yu Fu (Portugalia), cu 4-1 (11-9, 6-11, 11-8, 11-8, 11-6). Hie Li este triplă campioană europeană cu echipa Olandei, iar anul acesta a cucerit argintul la individual şi pe echipe la Jocurile Europene de la Baku.

Samara a mai câştigat la Ekaterinburg medalia de argint cu echipa şi va juca finala probei feminine de dublu, alături de Georgina Potă, împotriva cuplului Melek Hu (Turcia)/Yanfei Shen (Spania), tot duminică, de la ora 14,00.