Elizaveta Tuktamîşeva s-a impus în concursul feminin de patinaj artistic la CM 2015

Tânăra patinatoare din Rusia, Elizaveta Tuktamişeva.
Tânăra patinatoare din Rusia, Elizaveta Tuktamişeva. (GEOFF ROBINS / AFP / Getty Images)

Tânăra patinatoare din Rusia, Elizaveta Tuktamîşeva, a câştigat prima sa medalie de aur din cadrul Campionatului Mondial de patinaj artistic, impunându-se în concursul feminin, sâmbătă, la Shanghai.

Tuktamîşeva a obţinut 210,36 puncte, devansând-o pe japoneza Satoko Miyahara care a totalizat 193,60 puncte. Bronzul a revenit altei rusoaice, foarte tânăra Elena Radionova (191,47).

Pentru a doua oară la un Campionat Mondial, Tuktamîşeva (18 ani), nu urcase până acum pe podium. Ea are un sezon de excepţie, câştigând finala Grand Prix-ului în decembrie şi devenind campioană europeană acum două luni la Stockholm.

Ea a făcut senzaţie joi, în timpul programului scurt, reuşind un triplu axel, performanţă tehnică rară, care i-a permis să aibă un avans confortabil. Rusoaica a câştigat şi programul liber (132,74), patinat pe o temă indiană. Eleva reputatului Aleksei Mişin a ratat în sezonul trecut Jocurile Olimpice de la Soci, din cauza accidentării la un picior.

Japoneza Miyahara, care joi a împlinit 17 ani, a lăsat o puternică impresie la primele sale Mondiale. Şi mai tânără, Radionova, 16 ani, participa de asemenea la primele sale mondiale. Ea a terminat pe locul 2, după Tuktamîşeva, la Euro 2015.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport