Elmar Brok: Moldova este o ţară mică, dar strategic importantă pentru UE

Europarlamentarul german Elmar Brok.
Europarlamentarul german Elmar Brok. (MLADEN ANTONOV / AFP / Getty Images)

Preşedintele Parlamentului Igor Corman a avut vineri o întrevedere cu Delegaţia Parlamentului European condusă de Preşedintele Grupului Parlamentar al Partidului Popular European (PPE), Manfred Weber, informează Moldpres citind Direcţia comunicare şi relaţii publice a Legislativului.

Principalele subiecte abordate în cadrul discuţiilor au vizat cooperarea dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Parlamentul European în contextul noii componenţe, agenda UE a ţării noastre, situaţia politică internă, contextul regional şi relaţiile cu partenerii tradiţionali din est.

Igor Corman a mulţumit Parlamentului European pentru sprijinul acordat în procesul de liberalizare a regimului de vize şi semnarea Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE. Şeful Legislativului a reiterat interesul ţării pentru dezvoltarea cooperării cu Uniunea Europeană, inclusiv cu Parlamentul European.

„Suntem interesaţi să folosim şi în continuare platformele existente, în primul rând comitetul de cooperare parlamentară, dar şi Adunarea Parlamentară EURONEST pentru promovarea intereselor noastre, care vizează implementarea exemplară a Acordului de Asociere cu UE. Astfel, în viitorul previzibil, vom putea discuta şi despre cererea de candidat şi tot ceea ce înseamnă procesul de aderare la UE”, a declarat Preşedintele Parlamentului.

Referindu-se la agenda UE a R. Moldova, Igor Corman a subliniat că obiectivul autorităţilor este menţinerea stabilităţii în ţară şi continuarea procesului de integrare europeană.

La rândul său, Preşedintele Grupului Parlamentar al PPE, Manfred Weber a menţionat că Republica Moldova este în atenţia Uniunii Europene, care monitorizează îndeaproape situaţia din regiune. Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok a declarat că Parlamentul European va accelera procesul de ratificare a Acordului de Asociere între Republica Moldova şi UE. „Republica Moldova este o ţară mică, dar strategic importantă pentru UE”, a subliniat Elmar Brok.

Europarlamentarii au îndemnat autorităţile să comunice mai mult cu cetăţenii în procesul de integrare europeană. „Sperăm ca deschiderea UE faţă de Moldova să reprezinte un semnal pentru companiile europene de a investi în ţara dumneavoastră. Partidul Popular European va sprijini în continuare autorităţile de la Chişinău”, au mai spus europarlamentarii.

Din componenţa delegaţiei mai fac parte Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului European, Elmar Brok, Vicepreşedintele PPE, Sandra Kalniete, Coordonatorul PPE din cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European, Cristian Preda.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe