Elon Musk acuzat de “postări frauduloase pe Twitter”

Elon Musk
Elon Musk (Getty Images)

Comisia pentru Valori Mobiliare şi Schimburi (SEC) din SUA a anunţat, joi, decizia de a formula acuzaţii împotriva lui Elon Musk, fondatorul în vârstă de 47 de ani al Tesla şi al altor companii hi-tech binecunoscute precum SpaceX, Neuralink şi Boring Company.

Mesajele false şi înşelătoare ale lui Musk – susţinând că va delista compania Tesla – reprezintă fraudă, a apreciat SEC.

Procesul SEC, intentat la curtea federală din Manhattan, New York, susţine că Musk a spus celor peste 22 milioane de fani (followeri) pe Twitter că ar putea delista Tesla la preţul de 420 de dolari/acţiune.

SEC a adăugat că Musk ştia – sau a fost nesăbuit dacă nu a ştiut – că postările sale despre delistarea companiei Tesla la preţul de 420 de dolari pe acţiune au fost “false şi înşelătoare”.

Ca răspuns la rapoartele media privind procesul SEC, Musk a afirmat că nu a făcut nimic greşit, postările fiind pur şi simplu o glumă pentru a o impresiona pe prietena sa.

“Această acţiune nejustificată a SEC mă întristează şi dezamăgeşte profund”, a precizat Tusk într-o declaraţie.

“Întotdeauna am luat decizii în interesul adevărului, transparenţei şi al investitorilor. Integritatea este cea mai importantă valoare în viaţa mea şi faptele vor arăta că nu am compromis niciodată acest lucru în niciun fel”, a adăugat el.

Musk este apreciat ca fiind unul dintre cei mai influenţi inovatori din SUA.

El a înfiinţat Tesla, precum şi SpaceX, o companie privată de explorare a spaţiului, Neuralink, specializată în interfeţele dintre creier şi calculator, şi Boring Company, specializată în construirea de tuneluri care ar putea transforma transportul în masă.

Musk, care s-a născut în Africa de Sud şi are triplă cetăţenie sud-africană, americană şi canadiană, este considerat a fi unul dintre cei mai buni directori executivi din lume în domeniul hi-tech.

El are o avere estimată la peste 20 miliarde de dolari.