Emil Boc: Ordonanţa privind migraţia politică, un regres în materie de democraţie

Emil Boc
Emil Boc (Epoch Times România)

Fostul premier Emil Boc a declarat, miercuri, că iniţiativa vicepremierului Liviu Dragnea de a da o ordonanţă de urgenţă care să legalizeze migraţia primarilor la alte partide, timp de două săptămâni, reprezintă o formă de atragere a primarilor din opoziţie, astfel încât aceştia să sprijine PSD în campania electorală, relatează Mediafax.

"Ordonanţa este o formă de atragere a primarilor din opoziţie la putere, prin ademenirea lor cu resurse financiare sau acces la resurse. Aceasta e miza OUG, de a aduce cât mai mulţi primari la PSD, în an de campanie electorală. Se vede de la distanţă că ei au în minte cooptarea primarilor din opoziţie, la putere, astfel încât să îi ajute în campania electorală, acesta este scopul OUG. Sper să nu fie aprobată, pentru că ar reprezenta un regres în materie de democraţie în România", a subliniat Emil Boc.

Primarul Clujului a afirmat că, în cazul în care va fi adoptată ordonanţa respectivă, Avocatul Poporului ar trebui să o atace la Curtea Constituţională, iar Parlamentul ar trebui să o respingă imediat în urma unei sesiuni de urgenţă.

"Ar trebui sesizate şi forurile europene", a mai precizat Emil Boc.