Emilia Şercan: "Măreţul academician" Oprea a început să dea telefoane disperate

Acuzat ca şi-a plagiat în mod grosolan teza de doctorat, fostul vicepremier Gabriel Oprea aşteaptă acum, cu emoţii, un verdict oficial din partea CNATDCU. Jurnalista care l-a adus adus în această situaţie, Emilia Şercan, anunţă că, potrivit surselor sale, generalul va rămâne fără prestigiosul titlu de doctor.
Emilia Şercan
Emilia Şercan (Florin Chirilă/Epoch Times)

Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) este pe cale să-l declare în mod oficial plagiator pe generalul Gabriel Oprea, a dezvăluit sâmbătă, într-o postare pe contul său de Facebook, jurnalista de la care a plecat totul, Emilia Şercan.

"Impostura lui Gabriel Oprea generată şi mai apoi tolerată de instituţiile statului se apropie de final. Oprea va rămâne săptămâna viitoare fără titlul de doctor. Sursele mele spun că raportul pe contestaţia depusă de măreţul academician este de respingere.

Asta înseamnă că decizia privind retragerea titlului urmează să rămână definitivă. Ce mai trebuie să se întâmple este ca Consiliul CNATDCU să valideze raportul, iar ministrul Educaţiei să emită ordinul", a scris Emilia Şercan.

La scurt timp după ce a făcut anunţul respectiv, jurnalista a revenit cu o nouă postare în care dezvăluie că, potrivit surselor ei, generalul "a început să dea telefoane disperate" pentru a scăpa de verdictul de plagiator care se prefigurează.

"Sursele mele îmi spun că după ce am postat informaţia potrivit căreia este o chestiune de zile până când i se va retrage titlul, Gabriel Oprea a început să dea telefoane disperate, cerând ajutorul unor persoane din sistemul de apărare, invocând "salvarea onoarei armatei". Onoarea armatei va fi salvată abia când acest impostor va rămâne şi fără gradul de general", a subliniat Emilia Şercan.

Nu demult, Consiliul general al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare a ajuns la concluzia că Gabriel Oprea şi-a plagiat teza de doctorat, motiv pentru care i-a propus ministrului Educaţiei să-i retragă prestigiosul titlu.

Fostul vicepremier - care potrivit CNATDCU şi-a plagiat "în bună parte" teza de doctorat - a contestat decizia şi aşteaptă acum, cu emoţii din câte se pare, un verdict final din partea instituţiei.

Reamintim că fostul ministru de Interne a fost acuzat de plagiat după ce Hotnews.ro a publicat în iulie anul trecut, sub semnătura Emiliei Şercan, o analiză amănunţită a tezei de doctorat a lui Gabriel Oprea. "Calupuri întregi de text sunt preluate ad litteram din lucrările altor autori", evidenţia respectiva analiză, din care reieşea că o mare parte din lucrare reprezintă pasaje copiate din alte lucrări.

Fondatorul UNPR este doctor în Drept, titlu obţinut la Facultatea de Drept a Universităţii din Bucureşti. Şi-a făcut studiile de Doctorat în perioada 1995-2000 la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi a obţinut prestigiosul titlul cu o lucrare în domeniul Procedurii Penale, avându-l coordonator pe profesorul Ion Neagu.

Un an mai târziu, odată devenit doctor, Oprea a fost numit profesor universitar la Colegiul Naţional de Apărare, în 2002 - conducător de doctorat la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", iar în perioada 2003-2005 a fost membru în Comisiile de Specialitate ale CNATDCU la Comisia de Ştiinţe Militare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Gabriel Oprea a făcut parte din comisia care a evaluat în 2003 teza de doctorat a lui Victor Ponta şi care a propus atunci acordarea titlului de doctor lui Ponta cu distincţia "Summa Cum Laude".

Jurnalista Emilia Şercan remarca faptul că nu mai puţin de o treime din totalul de 22 de teze coordonate de generalul Oprea sunt cu suspiciuni de plagiat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne