Emiratele Arabe Unite: deţinerea unui animal exotic este ilegală (video)


Animal de companie în Emiratele Arabe Unite
Animal de companie în Emiratele Arabe Unite (captură video)

Emiratele Arabe Unite sunt sinonim cu opulenţa şi progresul hi-tech. Aici se pot întâlni cele mai surprinzătoare lucruri! De la maşini extravagante şi hoteluri subacvatice, la animale de companie cum ar fi leii, jaguarii şi leoparzii, maimuţe, etc. Videoclipul prezintă doar câteva dintre aceste extravaganţe.

Există o listă lungă de animale exotice pe care bogaţii din Emiratele Arabe Unite le consideră animale de companie. Dar acum a devenit ilegală deţinerea animalelor exotice, iar încălcarea noilor norme are consecinţe grave: deţinerea unui animal exotic duce la o pedeapsă cu închisoarea de până la şase luni şi o amendă de până la 500.000 dirham locali (aproximativ 128.000 euro). Pedepse cu închisoare şi amenzi chiar şi mai grele de până la 700.000 dirham locali (circa 180.000 euro) primesc cei care le folosesc pentru a teroriza persoane.

"Numai grădinile zoologice, parcurile naturale, circurile, fermele şi centrele de cercetare au dreptul să deţină animale sălbatice sau exotice, scrie Gulf News. Toate persoanele sunt invitate să raporteze orice tip de încălcare de acest gen".

Noua lege este o victorie majoră pentru drepturile animalelor: "Acţiunea guvernamentală este esenţială pentru protejarea animalelor sălbatice de comerţul ilegal, Emiratele Arabe Unite împreună cu Orientul Mijlociu fiind în centrul acestei mode, care duce la prinderea multor exemplare. Conservarea acestor specii se bazează, de asemenea, pe decizii ca aceasta - spune Adam M. Roberts, CEO al Born Free SUA. Acum, piaţa va fi închisă şi nu vor mai exista pui de gheparzi furaţi în Africa şi duşi în Emiratele Unite, sper că această ţară care, până de curând, glorifica posesia unui ghepard, acum consideră că este tabu".

Mai multe informaţii: Gulf News

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură