Emoţii pentru Ludovic Orban. Dosarul său din nou pe rolul Înaltei Curţi

Denunţat de afaceristul Tibi Urdăreanu cum că i-ar fi cerut bani în campania electorală, Ludovic Orban a fost achitat de instanţă pe fond. Iată că emoţiile reîncep pentru liderul PNL, căci DNA a făcut apel, iar procesul se reia.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Magistraţii Înaltei Curţi vor judeca, luni, primul termen al apelului în dosarul în care liderul PNL, Ludovic Orban, este acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Reamintim că, trimis în judecată pe motiv că i-ar fi cerut 50.000 de euro afaceristului Tiberiu Urdăreanu pentru a-şi finanţa campania la alegerile din toamna lui 2016, Ludovic Orban a fost achitat de acuzaţiile ce i se aduc. Decizia de achitare a fost luată în majoritate, doi dintre judecătorii completului căruia i-a revenit dosarul decizând achitarea, în timp ce al treilea magistrat a considerat că fostul candidat PNL la Primăria Capitalei ar trebui condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Hotărârea nu a fost definitivă, iar DNA a contestat-o la completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Reamintim că Ludovic Orban a fost trimis în judecată de DNA în luna mai 2016, fiind acuzat de folosirea influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, cauza fiind judecată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ).

Potrivit procurorilor anticorupţie, în data de 1 martie 2016, Orban - la vremea respectivă desemnat candidat al liberalilor pentru postul de Primar General al Capitalei - l-ar fi contactat pe afaceristul Tiberiu Urdăreanu solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală.

Urdăreanu - denunţător în acest dosar - ar fi acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Ludovic Orban o deţine în cadrul partidului politic şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes pentru afacerile controlate de Urdăreanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne