Epava avionului Air Algerie AH5017 a fost găsită în Mali

(The Epoch Times)

Epava avionului Air Algerie AH5017 a fost găsită în nordul Mali, în apropierea graniţei cu Burkina Faso, a anunţat şeful Statului Major particular al preşedinţiei burkinabeze, citat de AFP.

"Tocmai am găsit avionul algerian. Epava a fost localizată (...) la 50 de kilometri nord de frontiera cu Burkina Faso", în regiunea maliană Gossi, a declarat generalul burkinabez Gilbert Diendiere, la finalul unei reuniuni de criză la Ouagadougou.

Air Algerie a anunţat, joi, că a pierdut contactul cu un avion de pasageri după 50 de minute de la decolarea din Ouagadougou (Burkina Faso). "Serviciile de navigaţie aeriană au pierdut contactul cu avionul Air Algerie, care asigură legătura Ouagadougou - Alger, la 50 de minute după decolare", a anunţat compania algeriană, potrivit AFP.

La bordul aeronavei se aflau 116 persoane, dintre care 50 erau francezi, 24 din Burkina Faso, 8 din Liban, patru din Algeria, doi din Luxemburg şi câte un belgian, elveţian, nigerian, camerunez, ucrainean şi român.

MAE a confirmat că "din informaţiile preliminare obţinute de la Ministerul algerian de Externe rezultă că la bordul avionului algerian aparţinând Companiei aeriene Air Algerie s-ar afla un cetăţean român".

"Ministerul Afacerilor Externe este deja în contact permanent cu autorităţile algeriene. Misiunea diplomatică păstrează permanent legătura cu autorităţile locale şi este pregătită să acorde asistenţă consulară în limita competenţelor legale. Pe măsură ce vom avea informaţii actualizate, le vom comunica în timp util", a transmis MAE într-un comunicat de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe