Epstein a vândut „Lolita Express”-ul cu câteva săptămâni înainte de arestarea sa, susţin documente depuse în instanţă

(De la st la dr) Fostul preşedinte american Bill Clinton, agresorul sexual Jeffrey Epstein şi actorul american Kevin Spacey
(De la st la dr) Fostul preşedinte american Bill Clinton, agresorul sexual Jeffrey Epstein şi actorul american Kevin Spacey (Getty Images)

O notă de subsol ciudată a apărut în documentele depuse în instanţă de avocaţii lui Jeffrey Epstein, sugerând că agresorul sexual înregistrat şi-ar fi vândut renumitul avion Boeing 727-200, cunoscut sub numele de Lolita Express, cu câteva săptămâni înainte să fie arestat, în 6 iulie, pentru suspiciunea de trafic sexual cu minore, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

În timp ce au prezentat motivele pentru care lui Epstein ar trebui să i se permită să rămână sub arest la domiciliu, până la proces, avocaţii săi au declarat că bogatul finanţator îşi va „radia sau imobiliza la sol avionul privat”, nota de subsol susţinând: „Dl Epstein deţine un avion privat. El a vândut celălalt avion în iunie 2019”, plasând vânzarea cu doar câteva săptămâni înaintea arestării sale, care a avut loc în 6 iulie, la întoarcerea sa din Paris cu avionul personal Gulfstream G550, potrivit Bloomberg.

Cu alte cuvinte, se pare că Epstein a renunţat la avionul „Lolita Express” – care ar putea conţine numeroase dovezi şi despre care s-a afirmat că avea instalat un pat în care pasagerii ar fi participat la sex în grup cu tinere minore – chiar înainte să-i cadă pe cap noile acuzaţii.

Potrivit jurnalistei de investigaţie Conchita Sarnoff – care a dezvăluit pentru prima dată călătoriile fostului preşedinte Bill Clinton cu „Lolita Express” într-un articolul publicat în 2010, în The Daily Beast – Clinton a zburat cu avionul respectiv de aproximativ 27 de ori.

Într-o declaraţie făcută luni, Clinton a precizat că a efectuat doar patru călătorii în avionul lui Epstein în 2002 şi 2003 şi că Serviciul Secret l-a însoţit de fiecare dată – un lucru despre care Sarnoff a declarat la Fox News că este o minciună totală.

Printre oaspeţii faimoşi ai „Lolita Express” se mai numără actorii Kevin Spacey şi Chris Tucker, care au zburat împreună cu Clinton în Africa pentru a vizita diverse amplasamente ale proiectului HIV/SIDA, a susţinut în 2002 New York Magazine, care a evidenţiat cât de mult îl aprecia Epstein pe fostul preşedinte.

Potrivit New York Magazine: „În ochii lui, Clinton reprezintă ca specie cea mai înaltă formă de evoluţie a animalului politic. [Pentru Epstein], a fi aproape de Clinton, aşa cum a fost în timpul călătoriei în Africa, este similar cu a vedea cele mai rare animale sălbatice într-un safari. Aşa cum s-a exprimat [Epstein] într-o discuţie cu un prieten la întoarcerea sa din Africa: ‘Dacă ai fi fost un pugilist de la sala de sport de pe 14th Street şi ar fi intrat Mike Tyson, chipul tău ar fi avut aceeaşi expresie cu cea avută de liderii străini când Clinton a intrat în cameră. El este cel mai mare politician al lumii’”.

Vânzarea “oportună” a avionului Lolita Express ridică întrebări în legătură cu ce ar fi putut el să afle şi când ar fi aflat. În special, după o serie de relatări publicate de ziarul Miami Herald, senatorul Ben Sasse a lansat în luna februarie o anchetă asupra aranjamentului încheiat de Epstein în 2008 şi care a fost intermediat de actualul Secretar al Muncii, Alex Acosta.

Pe lângă vânzarea avionului său, câteva întrebări au nevoie de un răspuns, inclusiv o mai bună înţelegere a relaţiei lui Epstein cu FBI şi ce anume a câştigat el prin înţelegerea încheiată în 2008.

În prezent, Epstein este acuzat că a transportat tinere minore cu avionul său privat pentru a facilita abuzurile, potrivit unora dintre presupusele sale victime. În plus, noile acuzaţii susţin că Epstein „a exploatat zeci de minore în cadrul unei scheme de acum familiare: le-a plătit în numerar pentru ‘masaje’ şi apoi le-a molestat sau abuzat sexual în vila sa din Upper East Side sau în reşedinţa din Palm Beach”. Angajaţi şi asociaţi ai lui Epstein se pare că recrutau pentru acesta fete minore, iar unele dintre victime chiar au devenit la rândul lor recrutori. Fetiţele aveau vârste de până la 14 ani şi poliţia a declarat că Epstein ştia că erau minore.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe