Epstein găsit “aproape inconştient” în celula sa, având urme pe gât

Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004
Miliardarul Jeffrey Epstein in Cambridge, Massachusetts, 2004 (Getty Images)

Jeffrey Epstein a fost descoperit, miercuri, aproape inconştient în poziţie de fetus în celula sa din închisoare, în New York City, potrivit publicaţiei americane New York Post (NYP), care a citat surse apropiate de investigaţie.

Pedofilul, în vârstă de 66 de ani, este închis în Centrul Corecţional Metropolitan (CCM) din Manhattan, New York City, în aşteptarea procesului. El a fost găsit semiconştient cu “urme pe gât”, susţine raportul NYP care a adăugat că investigatorii încă încearcă să afle ce s-a întâmplat.

“Două surse au declarat pentru News 4 că este posibil ca Epstein să fi încercat să se spânzure, în timp ce o a treia sursă a avertizat că rănile nu sunt grave şi a emis varianta că Epstein ar încerca să folosească incidentul pentru a obţine un transfer”, potrivit NBC New York.

A patra sursă a declarat că nu a fost exclusă nici ipoteza unui atac. În acest sens a fost vehiculat numele unui fost ofiţer de poliţie, acum arestat - Nicholas Tartaglione. Surse au declarat pentru News 4 că investigatorii l-au interogat pe Tartaglione, dar acesta ar fi declarat că nu a văzut nimic şi că nu s-a atins de Epstein. Avocatul lui Tartaglione a negat şi el că Tartaglione l-ar fi atacat pe Epstein, precizând că pedofilul nu are neînţelegeri cu fostul ofiţer şi s-au văzut recent, potrivit NBC New York.

Epstein a fost arestat în 6 iulie pentru presupus trafic sexual cu minore în New York şi Florida, în perioada 2002-2005; în 18 iulie, un judecător districtual a refuzat să-l elibereze pe cauţiune, după ce procurorii au afirmat că există “riscul extraordinar ca el să fugă” datorită “averii sale exorbitante”. Epstein a anunţat instanţa că va face apel.

Avocaţii lui Epstein doresc ca acesta să fie eliberat din Centrul Corecţional şi să fie plasat sub arest la domiciliu cu monitorizare electronică, în vila sa de 77 milioane de dolari din Manhattan. Avocaţii săi au precizat că nu va fugi şi că doreşte să ofere o garanţie de cel puţin 559 milioane de dolari.

Andrew Laufer, avocat care a reprezentat deţinuţi închişi în Centrul Corecţional din Manhattan, a declarat recent pentru Reuters că, probabil, Epstein va rămâne în izolare timp de aproximativ 23 de ore pe zi.

“Când ai pe cineva care este un presupus prădător sexual precum Jeffrey Epstein, el trebuie să rămână în custodie protejat”, a precizat Laufer.

“Abuzatorii sexuali se confruntă cu mari probleme. Va fi cu siguranţă ostracizat”, a declarat Jack Donson, fost angajat al Comisiei privind Eliberări Condiţionate.

Noile acuzaţii susţin că Epstein “a exploatat zeci de minore în cadrul unei scheme deja cunoscute: le plătea în numerar pentru ‘masaje’ şi apoi le molesta sau abuza sexual în vila sa din Upper East Side sau în reşedinţa din Palm Beach”. Se pare că angajaţi şi asociaţi ai lui Epstein recrutau fete minore pentru acesta, iar unele dintre victime chiar au deveneau la rândul lor recrutori. Fetele aveau vârste de până la 14 ani şi, conform declaraţiilor poliţiei, Epstein ştia că erau minore.

Fostul preşedinte american Bill Clinton a fost pe insula lui Epstein de mai multe ori, potrivit Virginiei Roberts, una dintre femeile care l-au acuzat pe Epstein că a molestat-o pe când era minoră. Ea a afirmat că nu l-a văzut pe Clinton făcând sex, spre deosebire de prinţul Andrew, un alt caz legat de Epstein.

În 2017, fostul agent al serviciilor secrete Dan Bongino a ameninţat că va dezvălui noi detalii despre cele 26 de călătorii documentate ale fostului preşedinte american Bill Clinton la bordul avionului privat al pedofilului Epstein, avion poreclit “Lolita Express”.

Potrivit unor surse, Bill Clinton a făcut mai multe călătorii cu “Lolita Express” împreună cu o actriţă de filme porno, al cărei nume ar fi apărut în agenda telefonică a lui Epstein în grupul “masaje”, potrivit jurnalelor de bord obţinute de Gawker. Informaţiile arată de asemenea că Bill Clinton s-a aflat în peste 12 zboruri cu o femeie despre care procurorii federali consideră că a procurat minore în scop sexual pentru Epstein şi prietenii săi şi care a acţionat ca “potenţial co-conspirator” la crimele acestuia.

Potrivit Fox News, Epstein ar fi avut o echipă de traficanţi care îi obţineau minore cu vârste de până la 12 ani pentru a-i mulţumi pe prietenii care îi vizitau aşa-zisa “Insulă a Orgiilor”.

Epstein a pledat vinovat în 2008 pentru un singur cap de acuzare, solicitare de sex cu o minoră, şi a petrecut 13 luni în spatele gratiilor, fiind forţat să se înregistreze ca agresor sexual de gradul 3 (care este considerat cel mai mare grad de risc pentru comiterea de noi abuzuri sexuale). Într-o serie de articole publicate de Miami Herald anul trecut, a fost detaliat modul în care procurorii au lucrat cu avocaţii apărării pentru a se asigura că Epstein primeşte o pedeapsă atât de uşoară.

Scandalul Epstein o implică şi pe Ghislaine Maxwell, o fostă iubită a pedofilului, fiica a mogulului Robert Maxwell. Maxwell, mort în 1991, a fost unul dintre cei mai controversaţi magnaţi media, din cauza legăturilor sale cu agenţia Mossad.