Este interzis îmbătatul în pub-uri şi intratul în armură în Parlament. Legi bizare în vigoare în Marea Britanie

(Captură Foto)

Suntem cu toţii convinşi că legile româneşti sunt confuze, dar chiar dacă pare imposibil, există ţări care stau mai rău decât noi. Marea Britanie a numit, cu mulţi ani în urmă, o Law Commission care are tocmai sarcina de a identifica legile cele mai absurde încă în vigoare în timpul domniei reginei Elisabeta şi de a propune abrogarea acestora, dar sarcina pare dincolo de puterea oricărei fiinţe umane. Studentul la Cambridge Christopher Sargeant a dorit să dea o mână de ajutor Comisiei încercând să identifice cele mai ciudate norme care au nevoie urgent să fie abrogate şi a rezultat o listă de absurdităţi cu adevărat uimitoare.

Lista cu legi absurde rămase în vigoare pare fără sfârşit. Iată câteva dintre ele

Una dintre legile în vigoare cele mai amuzante este cu siguranţă una în care se interzice îmbătatul într-un pub. Nu este clar unde altundeva ar trebui să se facă acest lucru: pe stradă este mult mai rău şi la domiciliu este trist, şi să-i aresteze pe cei care se îmbată în timpul week-endului nu ar fi suficienţi toţi poliţiştii aflaţi în serviciu din Marea Britanie. Dar legea a fost întotdeauna dură cu cei care beau prea mult: celui care este beat, din 1872 îi este interzis să conducă maşini acţionate de motoare cu aburi şi doar unul care este treaz poate duce vacile la păscut.

Pe plajele britanice de multe ori eşuează balene şi o lege încă în vigoare interzice ca acestea să fie atinse. Ele aparţin suveranului şi conform legii, capul balenei ar trebui dat regelui, iar coada reginei. Dar azi, când o balenă moare pe o plajă, niciun telefon din Palatul Buckingham nu sună să-i cheme pe regi să vină să-şi ia dreptul. Încălcând legea, persoanele sună poliţia sau Muzeul de Istorie Naturală.

Chiar şi cu lebedele trebuie multă atenţie: ele aparţin toate suveranului şi este interzis consumul acestora.

Este interzis importul de cartofi din Polonia fără un permis special.

În Parlament nu poţi intra în armură de când, în 1313, contele de Lancaster, umbla înarmat şi ameninţător şi era nevoie de o lege pentru a-l face inofensiv.

Este interzis bătutul covoarelor în stradă, dar covoraşele de la intrarea în casă pot fi bătute până în ora 8 dimineaţa. De asemenea, sunt interzise sârmele pentru întins rufele care traversează strada, precum şi amplsarea de cocini de porci în faţa casei.

Dar, potrivit La Stampa, legile cele mai ciudate au rămas în Scoţia. Toţi scoţienii sunt obligaţi, de exemplu, să-şi deschidă uşa casei dacă cineva de pe stradă trebuie să meargă la baie, dar, bineînţeles nici în cazurile cele mai urgente nu este recomandat să încercaţi. Şi lista continuă (mai multe informaţii aici).

Surse: The independent, DailyMail

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură