Este oficial. Dacian Cioloş - candidatul PNL pentru postul de premier

Alina Gorghiu le-a propus colegilor săi din conducerea PNL să-l desemneze pe Dacian Cioloş drept candidatul liberalilor pentru postul de premier. Când a venit vremea votului, toţi membrii Biroului Politic National al partidului s-au declarat de acord cu propunerea şefei PNL.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

UPDATE. Dacian Cioloş a fost desemnat luni candidatul PNL pentru postul de premier, decizie luată în unanimitate, de membrii Biroului Politic National al partidului.

* * *

Cu puţin timp înaintea şedinţei de luni a conducerii PNL, şefa liberalilor Alina Gorghiu a anunţat că va propune Biroului Politic desemnarea lui Dacian Cioloş drept candidat pentru postul de premier, în ciuda faptului că actualul şef al Executivului nu este membru al partidului.

"Dacian Cioloş va fi propunerea pe care astăzi o voi face colegilor mei, care îşi vor exercita votul. Procedura este, conform statutului, nefinalizată astăzi pentru că un Consiliu Naţional trebuie să formalizeze decizia din BPN", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

Potrivit preşedintelui PNL, premierul şi-a dat acceptul pentru această propunere în cadrul întrevederii avute cu puţin timp înainte. Pe de altă parte, Cioloş nu se va înscrie în PNL.

"Domnia sa a ales să rămână acea persoană care îşi respectă angajamentele până la finalizarea mandatului, lucru care nu ne încurcă, nu mai are mult, nu ne deranjează, ba dimpotrivă suntem perfect de acord că are obligaţia să-şi respecte cuvântul până la finalizarea mandatului de prim-ministru, aşa cum şi-a asumat la începutul acestuia. Nu se ştie ce va rezerva viitorul, dar nu este o problemă statutară această desemnare, ba dimpotrivă este în spiritul şi în litera dispoziţiilor din Statutul PNL. (...)

Singura premisă de la care am pornit şi noi şi domnia sa a fost aceea de a respecta platforma 'România 100', împreună cu programul de guvernare al PNL. Câtă vreme cele două sunt perfect compatibile şi regăsiţi acele principii corecte că stau la baza programului de guvernare toată lumea a fost mulţumită şi împăcată", a precizat Alina Gorghiu.

Şefa PNL a mai declarat că nu a discutat cu Dacian Cioloş despre o prezenţă a acestuia la mitingul liberalilor care ar urma să aibă loc pe 5 noiembrie, dar nu exclude această posibilitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne