Eugen Tomac către Maia Sandu: Doar Unirea cu România garantează moldovenilor un viitor european

Membrii biroului Partidului Acţiune şi Solidaritate consideră că nu este real ca UE să permită României să ”înghită” R. Moldova care este coruptă, divizată şi care nu are stat de drept, afirmă Maia Sandu.
Eugen Tomac, PMP
Eugen Tomac, PMP (Epoch Times România)

Deputatul Partidului Mişcarea Populară (PMP) din Parlamentul României, Eugen Tomac se declară a fi surprins de duritatea afirmaţiilor pe care preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu le-a făcut în privinţa Unirii Republicii Moldova cu România, deoarece în opinia acestuia, subiectul politic menţionat ar fi cel mai important în relaţiile dintre cele două ţări.

”A spune că Unirea de acum 100 de ani a fost impusă este o afirmaţie gravă, întrucât ştim că alternativa de atunci era bolşevizarea Basarabiei. A spune că opţiunea Unirii este nerealistă în condiţiile în care doamna Sandu este cetăţean al României este iarăşi o afirmaţie care arată cum gândesc de fapt majoritatea politicienilor din R. Moldova”, comentează politicianul român pe pagina sa de socializare.

Eugen Tomac menţionează că la Bucureşti există unionişti, iar la Chişinău se caută toate argumentele posibile pentru a justifica existenţa statului creat de Iosif Visarionivici Stalin.”Doamna Maia Sandu trebuie să ştie că singura, dar absolut singura soluţie pentru a le garanta un viitor sigur şi european cetăţenilor R. Moldova rămâne apropierea de România”, a adăugat preşedintele PMP, precizând că Maia Sandu trebuie să ştie şi să nu uite că România nu are şi nu a avut niciodată fascinaţia anexării de teritorii.

”Alţii sunt cei care ne-au ocupat şi cu ei trebuie să luptăm. În rest, rămânem pe aceleaşi poziţii împotriva vândutului şi "fără-de-identitate" - Dodon”, a concluzionat deputatul PMP.

Menţionăm că liderul PAS în discursul său de la cel de-al II-a Congres extraordinar al formaţiunii a declarat că în rândurile PAS sunt mulţi membri care împărtăşesc dezideratul Unirii iar relaţiile cu România sunt cele mai importante.

”O bună parte dintre cetăţenii R. Moldova consideră că aceasta este soluţia pentru a corecta lucrurile în R. Moldova. Noi, membrii biroului PAS considerăm că nu este real ca Uniunea Europeană să permită unui stat membru să ”înghită” un teritoriu care este corupt, divizat şi nu are stat de drept.

Cei care cred şi promit că pot să facă Unirea astăzi sau mâne îşi asumă această promisiune, dar noi o credem nerealistă. În primul rând, din perspectiva UE fiindcă trebuie să îndeplinim nişte condiţii clare şi în al doilea rând, că trebuie să existe consens naţional la acest subiect”, a adăugat Maia Sandu concluzionând că aceasta ar putea fi doar o decizie democratică a oamenilor care locuiesc în R. Moldova. ”Nu poate fi impusă sau făcută Unirea aşa cum s-a întâmplat altădată.”