Eugen Tomac: Guvernul să dea un semnal clar. În caz contrar, revenim la discursul lui Iliescu

Lozincile precum că tinerii unionişti ar fi manipulaţi politic nu au niciun fundament. Nimeni nu opreşte partidele politice să aibă o poziţie corectă faţă de propriul popor în ceea ce priveşte unirea celor două state româneşti, este de părere deputatul Eugen Tomac.
Eugen Tomac
Eugen Tomac (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernul nu poate ignora incidentele de la mitingul unionist din Capitală - trebuie să dea un semnal clar pentru a clarifica situaţia, a declarat duminică, pe contul său de Facebook, deputatul Eugen Tomac, de la PMP.

"Marşul pentru Basarabia nu este la prima ediţie. Platforma Unionistă Acţiunea 2012 îl organizează în Bucureşti de câţiva ani deja. În acelaşi spirit, în urmă cu patru ani, tinerii unionişti din România şi R. Moldova i-au invitat pe candidaţii pentru Parlamentul României să semneze un pact pentru Basarabia, care cuprindea câteva obiective ce ţin de apropierea celor două maluri ale Prutului.

80% dintre candidaţi au semnat acel pact simbolic, pentru că erau în campanie, pentru ca apoi, când au devenit parlamentari, să uite şi să-l ignore cu desăvârşire. Ca dovadă, legea privind reducerea taxelor consulare in procesul de redobândire a cetăţeniei române a fost respinsă în Parlament", a precizat Eugen Tomac.

Potrivit deputatului, liderii tinerilor unionişti au informat acum o săptămână că vor organiza o manifestaţie publică la Bucureşti, cu scopul de a le cere partidelor politice să-şi asume în programele lor de guvernare o agendă pro Unire, pentru că în 2018 vom marca 100 de ani de la reîntregirea României.

"Ce a făcut Jandarmeria, bruscând nişte oameni pentru că promovau un mesaj atât de important, arată cât de nepregătită este administraţia românească să gestioneze crize mici, care pot provoca multă dezamăgire şi indignare. Guvernul nu poate ignora incidentul şi trebuie să dea un semnal clar pentru a clarifica situaţia.

În caz contrar, revenim la discursul lui Iliescu, prin care nu ne pronunţăm pe tema Basarabiei pentru că se supără Moscova sau influenţăm alegerile de la Chişinău, care oricum sunt, din neferice, compromise. Iar lozincile precum că tinerii unionişti ar fi manipulaţi politic nu au niciun fundament. Nimeni nu opreşte partidele politice să aibă o poziţie corectă faţă de propriul popor în ceea ce priveşte unirea celor două state româneşti", a subliniat Eugen Tomac.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne