Eugen Tomac: Polul unionist din R. Moldova a fost puternic zdruncinat în momentul în care s-a asociat total cu Plahotniuc

R. Moldova are nevoie de politicieni noi, credibili, care să explice populaţiei de ce singura soluţie realistă de a intra în UE şi a scăpa de sărăcie este Unirea cu România, afirmă deputatul român.
Marş unionist la Chişinău
Marş unionist la Chişinău (Epoch Times România)

În contextul faptului că partidele pro-unioniste din Republica Moldova nu au ajuns în Parlament, deputatul român Eugen Tomac consideră că polul unionist a fost puternic zdruncinat în momentul în care s-a asociat total cu Plahotniuc care vrea o Moldova doar pentru el şi pentru interesele lui, mimează acest subiect al preocupării legat de relaţia cu Uniunea Europeană.

În opinia lui Eugen Tomac, R. Moldova în ultimii ani a renunţat aproape complet la agenda pro-europeană, rămânând doar declarativ pro-europeană. Liderii politici de la Chişinău au propria agendă, care nu are nimic în comun nici cu Uniunea Europeană, nici cu valorile pe care UE le promovează şi sunt dispuşi să renunţe şi la suportul financiar pe care îl poate oferi drept asistenţă UE doar pentru a-şi atinge obiectivele personale.

„Din acest punct de vedere, R. Moldova riscă să se adâncească şi mai mult într-o situaţie din care cu dificultate îşi mai poate reveni, pentru ca fiind un stat izolat, fără finanţare şi fără asistenţă financiară externă, nu poţi să produci bunăstare şi, respectiv, să-i convingi pe cetăţeni că ai soluţii să depăşeşti criza sărăciei cu care se confruntă R. Moldova la ora actuală”, a declarat politicianul român într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Eugen Tomac a ţinut să sublinieze că trebuie să apară o generaţie nouă de oameni politici la Chişinău, care să fie convingători pe mesajul Unirii, pentru că cei un milion de cetăţeni ai R. Moldova care au optat pentru cetăţenia română ştiu exact ce au făcut.

„Când se va ajunge în punctul în care se va crea acest pol credibil, la următoarele alegeri – fie anticipate, fie la termen – acest pol poate obţine un scor spectaculos. Dar pentru asta, subliniez încă o dată, e nevoie de figuri noi, credibile, care să se angajeze să explice populaţiei de ce singura soluţie realistă de a intra în UE pentru R. Moldova şi a scăpa de sărăcie este Unirea cu România”, a concluzionat deputatul român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe