Euro 2020. România va întâlni reprezentativa Islandei, în barajul Ligii Naţiunilor

Potrivit tragerii la sorţi de vineri de la Nyon, naţionala noastră se va duela în semifinalele barajului Ligii Naţiunilor pentru EURO 2020 la fotbal, cu Islanda, în deplasare (26 martie), iar în cazul unei victorii va înfrunta în finală Bulgaria sau Ungaria (30 martie).
Islanda - România, în barajul Ligii Naţiunilor pentru EURO 2020.
Islanda - România, în barajul Ligii Naţiunilor pentru EURO 2020. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

După ratarea calificării directe la EURO 2020, naţionala noastră mai are o şansă pentru a prinde un loc la competiţia continentală prin intermediul barajului din Liga Naţiunilor.

Astfel, potrivit tragerii la sorţi de la Nyon efectuată de fostul atacant Angelos Charisteas, tricolorii se vor duela cu echipa similară a Islandei, în deplasare, pe 26 martie 2020, iar în caz de victorie vor trebui să treacă şi de Ungaria sau Bulgaria. Finala barajului este programată pe 30 martie 2020.

Partida se va desfăşura într-o singură manşă.

Dacă va ajunge la EURO 2020, România va fi repartizată în Grupa C, alături de Olanda şi Ucraina plus încă o echipă ce va fi stabilită la tragerea de pe 30 noiembrie.

În urma preliminariilor continentale, la EURO 2020 s-au calificat direct 20 de echipe, Anglia, Cehia, Ucraina, Portugalia, Germania, Olanda, Elveţia, Danemarca, Croaţia, Ţara Galilor, Polonia, Austria, Spania, Suedia, Franţa, Turcia, Belgia, Rusia, Italia şi Finlanda. Tragerea la sorţi a grupelor turneului final se va desfăşura la Bucureşti, pe 30 noiembrie.

Programul barajelor Ligii Naţiunilor pentru EURO 2020:

Culoarul A: Islanda - România, Bulgaria - Ungaria (Bulgaria sau Ungaria, gazda finalei)
Culoarul B: Bosnia-Herţegovina - Irlanda de Nord, Slovaica - Irlanda (Bosnia sau Irlanda de Nord, gazda finalei)
Culoarul C: Scotia - Israel, Norvegia - Serbia (Norvegia sau Serbia, gazda finalei)
Culoarul D: Georgia - Belarus, Macedonia de Nord - Kosovo (Georgia sau Belarus, gazda finalei).