EURO 2021. Declaraţiile lui Mirel Rădoi după partida cu Finlanda

"Am avut ceva emoţii înainte de meciul cu Finlanda şi pot să spun că eram fericit şi cu o victorie cu 1-0.. E bine că jucătorii au avut o reacţie pozitivă după golul primit. A fost o reacţie matură, pentru ca la vârsta asta, un gol primit în minutul 3 te poate demoraliza." - Mirel Rădoi.
Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Mirel Rădoi.
Selecţionerul echipei naţionale de tineret, Mirel Rădoi. (Echipa naţională de fotbal a României/facebook)

Naţionala de tineret a României a obţinut al treilea succes la rând la diferenţă de trei goluri, după 3-0 cu Ucraina, respectiv 3-0 cu Irlanda de Nord, joi seara, în preliminariile Campionatului European de fotbal Under-21 din 2021. O partidă frumoasă, cu un lot care promite un viitor strălucit sportului cu mingea de la noi din ţară, terminat 4-1 (3-1).

"Am avut ceva emoţii înainte de meciul cu Finlanda şi pot să spun că eram fericit şi cu o victorie cu 1-0. A fost o partidă interesantă, prima repriză a avut de toate... ne-am dorit să marcăm repede, dar am reuşit să primim gol. Dar apoi am revenit şi am marcat goluri în prima repriză, ceea ce e un avantaj. Pe începutul reprizei a doua am suferit oarecum, nu am ştiut să alternăm momentele cu posesie şi cele în care să verticalizăm pe atacant. E bine că jucătorii au avut o reacţie pozitivă după golul primit. A fost o reacţie matură, pentru ca la vârsta asta, un gol primit în minutul 3 te poate demoraliza. Însă jucătorii au avut o altă atitudine şi au arătat că pe lângă valoarea lor au încercat să îşi depăşească limitele. Au arătat calm şi maturitate în joc", a declarat selecţionerul Mirel Rădoi potrivit celor de la Pro X.

Chiar dacă nordicii au început norocos reuşind să marcheze în debutul duelului prin Kaan Kairinen (min. 3), tricolorii nu s-au simţit descurajaţi, ci dimpotrivă au apăsat pedala de acceleraţie. Eroul serii a fost de departe extrema craioveană Valentin Mihăilă, o inspiraţie a selecţionerului care l-a introdus în primul unsprezece, acesta confirmând forma bună prin marcarea celor patru goluri (8, 16, 45 5, 78).

"În momentul de faţă e clar că Mihăilă e un jucător pe o pantă ascendentă, care arată determinare şi atitudine, pe lângă realizările pe care le are. Probabil că în viitorul apropiat se va gândi şi Cosmin Contra la el, dar eu cred că acum cei care sunt în banda stângă la naţională mare, Coman şi Mitriţă, sunt la fel de buni şi trebuie să îşi facă treaba bine începând de mâine seară", a continuat Mirel Rădoi.

Legat de partida cu Irlanda de nord de pe stadionul 'The Showgrounds' din Ballymena (19 noiembrie - ora 19:30), antrenorul a menţionat starea vremii, care va fi asemănătoare cu cea din repriza a doua.

"Datele problemei şi vremea din repriza a doua de azi se va asemăna cu meciul din Irlanda de Nord. Să sperăm că dacă va fi ploaie, măcar nu va fi acest vânt care azi ne-a incomodat. Danemarca este contracandidata noastră, dar eu spun că nici pe Ucraina nu o putem scoate din cărţi. Pentru că de la meci la meci va câştiga puncte. Da, acum suntem pe locul 2, e clar că noi şi danezii suntem favoriţi, dar nu aş vrea să uităm de Ucraina", a mai spus Rădoi.

România este în acest moment pe primul loc în clasament, cu 9 puncte (4 jocuri), urmată de Danemarca, 9 puncte (3 j), Finlanda, 7 puncte (5 j), Ucraina, 3 puncte (3 j), Irlanda de Nord, 2 puncte (4 j), Malta, 1 punct (3 j).

Urmează ca vineri să se joace partida Ucraina - Danemarca, iar pe 19 noiembrie partidele Danemarca - Malta şi Irlanda de Nord - România.

La turneul final, cu 16 participante, găzduit de Ungaria şi Slovenia, se califică direct cele 9 câştigătoare de grupe şi cea mai bună echipă de pe locul al doilea. Celelalte 8 selecţionate de pe poziţiile secunde vor disputa un baraj în dubla manşă pentru a completa cele 4 locuri rămase.