Europa League. CFR Cluj şi-a aflat adversara din şaisprezecimile de finală ale competiţiei

Gruparea clujeană calificată în primăvara europeană în urma unui parcurs admirabil, va întâlni - potrivit tragerii la sorţi efectuate luni la Nyon, formaţia din Primera Division, FC Sevilla.
(UEFA Europa League/facebook)

Echipa de fotbal CFR Cluj şi-a aflat astăzi adversara din şaisprezecimile de finală ale Europa League, în urma tragerii la sorţi efectuate la Nyon (Franţa). Astfel, jucătorii pregătiţi de fostul internaţional Dan Petrescu vor trebui să ţină piept formaţiei spaniole FC Sevilla.

"E o tragere proastă pentru noi, pentru că jucăm cu specialista Europa League, are cele mai multe trofee câştigate, se concentrează pe această competiţie, spre deosebire de Inter sau alte echipe cu care puteam pica. E clar că tot ce vor face în perioada următoare va fi să se concentreze pe campionat şi pe Europa League.

Dacă întâlneam Inter sau Manchester United, aveam şansa să nu se concentreze pe Europa League, ci doar pe campionat. Aici e un dezavantaj pentru noi. Sevilla este şi ea pe locul al treilea în campionat, dar cred că se va concentra şi pe Europa League. Nu suntem mulţumiţi cu acest adversar.

E adevărat că Dan Petrescu a reuşit performanţe incredibile aici la club, dar asta nu ne face să privim cu optimism aceste meciuri. Trebuie să recunoaştem, suntem inferiori şi avem şanse mici de a merge mai departe. E bine măcar că suporterii au început să sune la club şi să se intereseze de bilete pentru meciul cu Sevilla", a declarat managerul sportiv al CFR-ului, Marius Bilasco, potrivit Telekom Sport.

Campioana României, care şi-a adjudecat prezenţa în faza superioară a competiţiei continentale de pe locul doi în Grupa E, după 2-1 şi 0-1 cu Lazio Roma, 1-0 şi 1-0 cu Rennes, respectiv 0-2 şi 2-0 cu Celtic Glasgow (câştigătoarea grupei), va disputa primul meci pe teren propriu în 20 februarie, iar manşa secundă la Sevilla, pe 27 februarie.

Sevilla a obţinut la rândul ei calificarea în primăvara europeană de pe primul loc în Grupa A, după 3-0 şi 2-0 cu Qarabag, 1-0 şi 0-1 cu APOEL Nicosia şi 3-0 şi 5-2 cu Dudelange.

Programul meciurilor din şaisprezecimile de finală ale Europa League:

Wolverhampton Wanderers (Anglia) - Espanyol Barcelona (Spania)
Sporting Lisabona (Portugalia) - Istanbul Başakşehir (Turcia)
Getafe (Spania) - Ajax Amsterdam (Olanda)
Bayer Leverkusen (Germania) - FC Porto (Portugalia)
FC Copenhaga (Danemarca) - Celtic Glasgow (Scoţia)
APOEL Nicosia (Cipru) - FC Basel (Elveţia)
CFR Cluj (România) - Sevilla (Spania)
Olympiakos Pireu (Grecia) - Arsenal (Anglia)
AZ Alkmaar (Olanda) - LASK Linz (Austria)
FC Bruges (Belgia) - Manchester United (Anglia)
Ludogoreţ Razgrad (Bulgaria) - Internazionale Milano (Italia)
Eintracht Frankfurt (Germania) - RB Salzburg (Austria)
Şahtior Doneţk (Ucraina) - Benfica Lisabona (Portugalia)
VfL Wolfsburg (Germania) - Malmoe FF (Suedia)
AS Roma (Italia) - Gent (Belgia)
Glasgow Rangers (Scoţia) - Sporting Braga (Portugalia)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport