Europa League. Dan Petrescu despre partida cu Rennes: "Ştiam valoarea lor, ca să-i baţi de două ori cu 1-0 cred că numai în visele mele cele mai frumoase se putea întâmpla!"

CFR Cluj a obţinut toate cele trei puncte din duelul cu formaţia franceză Rennes, în etapa a patra a grupelor Europa League - eroul serii de pe Stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu' din Cluj-Napoca fiind venezueleanul Mario Rondon (87), scor final 1-0.
Antrenorul român Dan Petrescu.
Antrenorul român Dan Petrescu. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)

Tehnicianul grupării din Gruia, Dan Petrescu este extrem de fericit în urma deznodământului final din duelul echipei sale cu formaţia franceză Rennes, de joi seara, din Grupa E a Europa League, terminată cu scorul de 1-0, un rezultat care le măreşte cu mult şansele ceferiştilor în lupta pentru calificarea în şaisprezecimile de finală.

"Aţi văzut spiritul acestor băieţi, spirit extraordinar, ei mereu aşa au fost. E clar că toată lumea voia să atacam, să pasăm, să jucăm, dar depinde şi cu cine joci.. un adversar extraordinar, care în ultimele 3 luni a bătut de două ori PSG. Ştiam valoarea lor, ca să-i baţi de două ori cu 1-0 cred că numai în visele mele cele mai frumoase se putea întâmpla acest lucru. Eram foarte mulţumit şi cu o victorie din două meciuri, dar să câştigi de două ori cu 1-0 e clar, şi cu puţin noroc, că fără noroc n-ai cum să câştigi împotriva echipelor mai bune.

Spiritul, munca, organizarea şi fazele fixe ne-au făcut să avem acum 9 puncte şi să sperăm că ne şi calificăm. Toată lumea e entuziasmă, dar eu nu sunt, pentru că până nu văd matematica, n-am cum să mă bucur prea mult. Toată lumea ştie că eu unde am antrenat, echipele mele au fost organizate, s-au bătut foarte bine şi au bătut foarte bine fazele fixe şi asta e spiritul care trebuie să fie. Cine nu aleargă, nu joacă, dar eu aş da meritul total jucătorilor la acest meci astăzi..", a declarat Petrescu după meci, potrivit celor de la Telekomsport.

Partida a fost una destul de dramatică, deznodământul final al duelului româno-francez fiind stabilit în ultimele trei minute de joc prin Mario Rondon, care l-a învins pe goalkeeper-ul Romain Salin cu o lovitură de cap din şase metri, în urma unui corner bătut foarte bine de Ciprian Deac (87).

În momentul de faţă CFR Cluj mai are nevoie de un singur puncte pentru a se califica în primăvara europeană, după ce Celtic a dispus de Lazio la Roma cu 2-1.

Meciurile următoare sunt programate pe 28 noiembrie, Lazio - CFR Cluj şi Celtic - Rennes.

Clasamentul grupei E se prezintă astfel: 1. Celtic 10 puncte, 2. CFR Cluj 9 puncte, 3. Lazio 3 puncte, 4. Rennes 1 punct.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport