Europa League. Reacţiile celor doi antrenori - Dan Petrescu (CFR Cluj) şi Simone Inzaghi (Lazio Roma), după duelul de joi seara

Formaţia CFR Cluj a triumfat în partida cu gruparea italiană Lazio Roma din cadrul Grupei E a Europa League la fotbal. Duelul de pe Stadionul 'Dr. Constantin Rădulescu' i-a avut ca marcatori pe Ciprian Deac (41 - penalty), Billel Omrani (75), respectiv Bastos (25). Scor final 2-1 (1-1).
Antrenorul român Dan Petrescu.
Antrenorul român Dan Petrescu. (Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA/facebook)

Tehnicianul formaţiei CFR Cluj, Dan Petrescu a făcut declaraţii cu privire la evoluţia jucătorilor săi de pe teren propriu în faţa echipei italiene Lazio Roma, la debutul în grupele Europa League la fotbal, o partidă plină de suspans care a adus grupării din Gruia primul loc în clasamentul Grupei E.

"Dacă Omrani nu dădea gol cred că eram toţi acum aici şi regretam. Eu am vorbit cu el şi i-am spus că ţin foarte mult la el, dar că nu are cum să fie titular dacă nu se antrenează bine. Repriza a doua a fost una foarte, foarte bună, chiar dacă s-a jucat într-un alt sistem. Oricine îşi doreşte să câştige cu Lazio, suntem la începutul acestei grupe, ne vor aştepta meciuri la fel de grele. În repriza a doua ne-am revenit cu toţii şi este o victorie foarte importantă pentru clubul CFR. Astăzi a fost, zic eu, o victorie meritată. Trebuie să facem o poză la clasament, sperăm să rămână aşa", a declarat Dan Petrescu pentru Digi Sport.

"A fost un meci de intensitate maximă, din păcate în prima repriză echipa a suferit puţin, poate şi din cauza schimbării sistemului, cu trei fundaşi centrali. Am lucrat doar trei zile în acest sistem. Dar cel mai important nu e sistemul, este atitudinea. Noi nu am avut o agresivitate bună în prima repriză şi ei au o valoare incredibilă, se vedea o calitate incredibilă la ei, dar cu toate acestea golul marcat de Deac a venit la timp pentru noi. Dacă rata cred că aş fi schimbat ceva la pauză. În repriza a doua cei trei fundaşi centrali şi-au făcut treaba foarte bine, toată echipa şi-a schimbat un pic nivelul". a continuat cel supranumit 'Bursucul', fostul tricolor al Generaţiei de Aur.

De partea cealaltă Simone Inzaghi a afirmat că ardelenii au avut noroc cu acel penalty controversat de la finalul primei reprize, care a reaprins flacăra în tabăra clujenilor.

"Trebuie să înţelegem după acest meci că dacă nu marchezi şi golul doi, este dificil să câştigi. CFR Cluj a primit un penalty dubios, iar la golul doi am comis o mare greşeală. Trebuie să văd paharul plin, pentru că prima repriză a fost bună, toţi au stat bine în teren", a spus acesta.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj ocupă prima poziţie în clasamentul Grupei E a Europa League, în cealaltă partidă Rennes şi Celtic terminând la egalitate, scor 1-1.

Pe 3 octombrie vor avea loc următoarele meciuri din grupă, Lazio - Rennes şi Celtic - CFR Cluj.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport