Europa League. Simone Inzaghi speră în continuare la calificarea în primăvara europeană

După ce Lazio Roma a obţinut maximul de puncte din duelul cu CFR Cluj, gruparea italiană mai are un singur scenariu pentru a-şi asigura prezenţa în faza superioară a competiţiei continentale: Lazio să câştige meciul cu Rennes şi Celtic să o învingă pe CFR Cluj (12 decembrie).
Antrenorul italian Simone Inzaghi.
Antrenorul italian Simone Inzaghi. (Getty Images)

Joi seară a avut loc pe Stadio Olimpico din Roma partida de fotbal dintre formaţiile Lazio şi CFR Cluj, duel din cadrul Grupei E a Europa League, care s-a încheiat cu victoria grupării din Serie A, scor final 1-0 (1-0). Unicul gol al partidei a aparţinut argentinianului Joaquin Correa (min. 24).

Pentru gruparea din capitala Italiei, pentru a mai spera la calificarea în primăvara europeană, trebuie să învingă pe 12 decembrie pe Rennes, iar Celtic să o învingă pe CFR Cluj, o ecuaţie la care antrenorul Simone Inzaghi speră în continuare.

”În prima repriză am fi putut face mai bine. Am fi putut marca încă un gol. Apoi, în a doua repriză, pe mingiile lungi, pe mingea a doua am suferit puţin. Dar cred că victoria este meritată şi mergem cu mare încredere la ultima partidă. Vom vedea ce se va întâmpla la Cluj, cu Celtic. Cu siguranţă, Celtic este o echipă bună, care poate câştiga în România”, a declarat Simone Inzaghi.

Jucătorii pregătiţi de fostul internaţional Dan Petrescu, aflaţi pe locul doi în grupă, mai au nevoie de un singur punct pentru a-şi asigura prezenţa în şaisprezecimile de finală ale competiţiei europene, astfel că după eşecul din capitala Italiei, campioana României mai are o şansă să-şi îndeplinească obiectivul, peste două săptămâni (12 decembrie), când va trebui să ţină piept lui Celtic (la Cluj-Napoca) - câştigătoarea grupei.