Europa League. Valencia şi Chelsea, la un pas distanţă de semifinalele competiţiei! Rezultatele complete de joi seară

Valencia, Chelsea, Arsenal şi Benfica sunt echipele care s-au impus aseară în prima manşă a sferturilor de finală a celei de-a doua competiţii fotbalistice inter-cluburi europene ca valoare, după Liga Campionilor.
(ODD ANDERSEN / AFP / Getty Images)

Valencia a început în forţă manşa tur a sferturilor de finală ale Europa League la fotbal, impunându-se la diferenţă de două goluri în faţa unei alte echipe spaniole, Villarreal, joi seara , scor final 3-1, rezultat ce le asigură 'Liliecilor' prima şansă spre calificarea în careul de aşi a competiţiei continentale.

Gruparea pregătită de Marcelino Garcia Toral i-a avut ca protagonişti pe Guedes (min. 6 şi 90+3), respectiv Wass (90+1), în timp ce pentru gazde a marcat Cazorla (min. 36).

Chelsea Londra a obţinut şi ea o victorie importantă, joi, pe terenul celor de la Slavia Praga, câştigând la scor minim (1-0), cel care a adus modificări pe tabela de marcaj fiind Alonso, care a înscris spre finalul timpului regulamentar de joc (min. 86).

Benfica a făcut şi ea scor uriaş cu cei de la Eintracht, în poarta cărora a punctat nu mai puţin de patru ori, scor 4-2. Joao Felix a fost omul serii evidenţiându-se cu un hat-trick (min. 21, 43 şi 54), celălalt gol fiind realizat de Ruben Dias (50). Pentru oaspeţi au înscris Jovic şi Goncalo Paciencia (min. 40, respectiv 72).

Arsenal a trecut la rândul ei de gruparea din Serie A, SSC Napoli cu scorul de 2-0, galezul Aaron Ramsey (min. 15) şi autogolul lui Kalidou fiind cei care au făcut diferenţa.

Rezultate înregistrate:

Arsenal Londra - SSC Napoli 2-0
Au marcat: Aaron Ramsey 15, Kalidou Koulibaly 25 (autogol).

Benfica Lisabona - Eintracht Frankfurt 4-2
Au marcat: Joao Felix 21 - penalty, 43, 54, Ruben Dias 50, respectiv Luka Jovic 40, Goncalo Paciencia 72.
Cartonaş roşu: Evan Ndicka (Eintracht) 20.

Slavia Praga - Chelsea Londra 0-1
A marcat: Marcos Alonso 86.

Villarreal - Valencia CF 1-3
Au marcat: Sânţi Cazorla 36 - penalty, respectiv Goncalo Guedes 6, 90 3, Daniel Wass 90 1.
Daniel Parejo (Valencia) a ratat un penalty în min. 6.

Manşa secundă este programată pe 18 aprilie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport