Eurovision: Paula Seling şi Ovi vor încânta publicul în marea finală

Paula & Ovi
Paula & Ovi (Captura Youtube)

Reprezentanţii României care participă la concursul internaţional de muzică uşoară Eurovision din Copenhaga, Paula Seling şi Ovi, s-au calificat în marea finală, reuşind să câştige admiraţia publicului cu piesa "Miracle".

Ţările care s-au mai calificat în finală sunt Elveţia, Slovenia, Polonia Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria.

În marea finală sunt calificate direct Marea Britanie, Spania, Germania, Franţa, Italia şi Danemarca, iar în prima semifinală care a avut loc pe 6 mai s-au calificat Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaidjan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda. Reprezentanta Republicii Moldova nu a reuşit să se califice în prima semifinală.

Marea finală va avea loc sâmbătă, 10 mai pe scena B&W Hallerna din Copenhaga, Danemarca.

Piesa care este prezentată la Eurovision, "Miracle", este compusă de Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg şi Frida Amundsen.

Ovi a început să compună melodia "Miracle" anul trecut în luna iunie cu Philip Halloun şi a finalizat-o în studio, în Oslo, cu Beyond51.

Regizorul Alex Ceauşu şi coregrafa Judith State au realizat şi un videoclip cu piesa "Miracle".

„Îmi place mult viziunea lui Alex Ceauşu. Clipul vorbeşte despre miracolul vieţii, venit din alt miracol - al iubirii. În camera goală renaşte natura dintr-un alt miracol - apa, sursa vieţii. Lumea este plină de miracole, depinde doar de noi să le percepem, lucru pe care, într-o altă formă, îl spune şi Albert Einstein”, s-a destăinuit Paula Seling.

În anul 2013, concursul a avut loc la Malmö Arena în Suedia şi a fost câştigat de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa „Only Teardrops”. Cezar Ouatu, reprezentantul României la Eurovision 2013, a ocupat locul al 13-lea interpretând melodia "It's My Life" pe muzica şi versurile lui Cristian Faur.

La celelalte ediţii Eurovision, cele mai bune performanţe obţinute de România au fost: Luminiţa Anghel & Sistem au ocupat locul al treilea la Kiev în 2005, iar Paula Seling şi Ovi s-au clasat tot pe locul trei la Oslo în 2010. Mihai Trăistariu a ocupat locul al patrulea la Atena în 2006.

Cel mai mare punctaj obţinut de o melodie românească în finala Eurovision este „Tornero”, compusă de Eduard Cîrcotă şi interpretată de Mihai Trăistariu, care a obţinut 172 de puncte.