Evacuări masive în SUA înaintea sosirii uraganului Florence

Statul american Georgia a declarat stare de urgenţă, deoarece uraganul Florence s-a îndreptat spre coasta sud-estică a Statelor Unite. Un număr de peste 1,5 milioane de oameni au fost anunţaţi să îşi părăsească locuinţele.
Imagine de satelit furnizată de NOAA arată centrul uraganului Florence în Oceanul Atlantic, 8 septembrie 2018
Imagine de satelit furnizată de NOAA arată centrul uraganului Florence în Oceanul Atlantic, 8 septembrie 2018 (Captură Foto)

Valuri de până la 3,9 metri, posibilitatea unor tornade şi ploi abundente în unele zone ale statelor Carolina de Nord şi Carolina de Sud sunt aşteptate când uraganul Florence ajunge pe uscat joi seară.

Deşi furtuna a fost etichetată ca fiind de categoria 2, în loc de 4, serviciile de urgenţă au avertizat că aceasta ar putea lovi coasta cu forţa unui “pumn al boxerului Mike Tyson”, potrivit Deutsche Welle.

Miercuri după amiază, în Carolina de Nord, ochiul furtunii a fost la 700 km în largul coastei, deplasându-se cu 26 km pe oră către linia de coastă americană.

Jeff Byard, administrator în cadrul Agenţiei Federale de Administrare a Urgenţelor (FEMA), a afirmat miercuri: “Nu va fi o lovitură uşoară”, avertizând în privinţa unor pene de curent, drumuri închise, pagube ale infrastructurii şi potenţiale pierderi de vieţi umane.

Centrul Naţional pentru Uragane a susţinut: “Florence este încă prevăzut a fi un uragan extrem de periculos când se apropie de coasta SUA în seara de joi şi în cursul zilei de vineri”.

Guvernatorul Nathan Deal a declarat stare de urgenţă pentru statul Georgia.

“Statul mobilizează toate resursele disponibile pentru a asigura siguranţa publică. Încurajez georgienii să fie pregătiţi pentru efectele furtunii, pe uscat şi în zonele de coastă”, a precizat Deal.

Statele Maryland, Carolina de Nord, Carolina de Sud, Virginia şi Washington au declarat deja stare de urgenţă înaintea sosirii uraganului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură