Evghenia Rodina, adversara Simonei în primul tur al turneului de la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (WILLIAM WEST / AFP / Getty Images)

Tenismana Simona Halep, a treia favorită la Paris, va debuta la turneul de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, împotriva rusoaicei Evghenia Rodina, locul 91 WTA, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri în capitala Franţei.

Sportiva română, (23 ani, 3 WTA), care a pierdut finala de anul trecut în faţa Mariei Sharapova, nu a mai jucat până acum cu rusoaica de 26 de ani.

Irina Begu (24 ani), cap de serie nr. 30, o va înfrunta în primul tur pe americanca Bethanie Mattek-Sands (30 ani, 164 WTA), pe care a învins-o în ambele partide de până acum: în 2012 la Linz, cu 6-4, 1-6, 6-2, în sferturile de finală, şi anul acesta la Rio de Janeiro, în optimi, cu 6-2, 6-4.

Alexandra Dulgheru (50 WTA) va avea un adversar accesibil, americanca Nicole Gibbs (22 ani), care ocupă locul 97 în ierarhia mondială, în schimb Monica Niculescu (69 WTA) va avea o misiunea foarte grea, cu Carla Suarez Navarro (Spania), numărul 8 mondial, în faţa căreia a pierdut toate cele trei meciuri de până acum: 6-3, 7-6 (3) pentru iberică în primul tur la Paris în 2013, 4-6, 6-0, 4-1 abandon Monica, anul trecut, în sferturi la Florianopolis, şi anul acesta la Antwerp, când Navarro s-a impus cu 4-6, 6-0, 6-2 în optimi.

Andreea Mitu (99 WTA) are şi ea o adversară accesibilă, franţuzoaica Alize Lim (24 ani), aflată pe 285 în lume.

România are şansa de a avea şi a şasea reprezentantă pe tabloul principal de simplu la Roland Garros, dacă Sorana Cîrstea va câştiga meciul decisiv de vineri, cu Veronica Cepede Royg (Paraguay).

Deţinătoarea titlului, Şarapova, numărul doi mondial, va juca în primul tur contra estonienei Kaia Kanepi, în timp ce liderul Serena Williams va întâlni o adversară din calificări.