Exerciţii la frontiera cu Serbia. MAI organizează tabere temporare pentru refugiaţi

Exerciţiu MAI, 19 septembrie 2015
Exerciţiu MAI, 19 septembrie 2015 (MAI)

MAI desfăşoară, începând de sâmbătă, 19 septembrie a.c., în judeţul Timiş, un exerciţiu la frontiera cu Serbia, în contextul în care toate statele din vecinătate au luat măsuri suplimentare de întărire a securităţii la frontieră, pe fundalul valului de imigranţi ce se revarsă spre ţările UE.

Printre activităţile desfăşurate în cadrul acestui exerciţiu de testare a capacităţilor operaţionale este inclusă şi organizarea de tabere temporare pentru preluarea persoanelor care ar solicita o formă de protecţie în România, informează MAI, într-un comuniat de presă remis Epoch Times.

„Chiar dacă România nu se confruntă cu o presiune migraţionistă, aceste acţiuni sunt necesare pentru testarea capacităţilor noastre de reacţie la dinamica din regiune”, a susţinut viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea.

O astfel de tabără este amplasată în apropierea localităţii Lunga, iar o alta urmează să fie amplasată în zona Stamora Moraviţa. În aceste tabere sunt verificate resursele şi capabilităţile necesare desfăşurării activităţilor specifice la frontieră, respectiv trierea, înregistrarea, amprentarea şi identificarea cetăţenilor străini, precum şi a procedurilor care se aplică în astfel de situaţii.

Totodată, forţele Ministerului Afacerilor Interne - poliţişti de frontieră, reprezentanţi ai structurilor de imigrări, jandarmi, poliţişti şi pompieri, desfăşoară şi alte misiuni specifice, în scopul dezvoltării unui răspuns integrat la provocările actualului mediu de securitate, mai informează MAI.

Activităţile care se derulează la frontiera cu Serbia sunt măsuri cu caracter preventiv şi sunt desfăşurate de structurile Ministerului Afacerilor Interne, se precizează în comunicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.