Expert din RM: Nu e loc de populism. Trebuie lăsate orgoliile politice şi creat urgent un pact politic anti-Covid

Agravarea situaţiei va face orice guvernare ulterioară a R. Moldova extrem de dificilă, indiferent de numele celui care va prelua guvernarea, afirmă Dionis Cenuşă.
Dionis Cenuşă
Dionis Cenuşă (expert-grup.org)

Analistul politic Dionis Cenuşă informează că peste 200 de medici sunt infectaţi, astfel Republica Moldova a depăşit demult scenariul trei aflându-se în scenarii totalmente negative.

Acesta susţine că lucrul care deranjează cel mai mult este politizarea subiectelor de sănătate publică care trebuie încetată începând de la preşedinte, la partidele de guvernare şi opoziţie.

„Nu e loc de populism, ci de responsabilitate politică. De aceea, un pact politic anti-Covid nu este doar necesar, ci obligatoriu, dacă se doreşte revenirea la normalitate (şi aia mediocră) de până la pandemie cât mai repede şi fără pierderi majore, cifrate în vieţi umane şi violări ale instituţiilor democratice”, scrie politologul pe contul său de socializare.

În opinia expertului, orgoliile şi supărările politice trebuie suspendate, iar cei mai constructivi să înceapă cu lansarea unui pact politic larg, nu pentru 3-5 partide. Până când aderă alţii, munca poate fi coordonată şi repartizată între cei deja implicaţi.

Probabil, mulţi stau şi fac calcule despre câte procente adaugă sau pierde un lider sau un partid politic, notează Dionis Cenuşă subliniind că aceste lucruri nu vor conta, întrucât agravarea situaţiei acum face orice guvernare ulterioară a R. Moldova extrem de dificilă, indiferent de numele celui care va prelua guvernarea.

Politologul sugerează politicienilor de la Chişinău să se gândească la impact pe termen mediu şi lung, nu doar la beneficii de imagine temporare. „Până la urmă s-au coalizat forţe politice incompatibile pentru a-l înlătura pe Plahotniuc. Văd necesitatea unui “pact politic anti-Covid” şi promovez acest demers pentru binele comun al cetăţenilor moldoveni! Nu avem timp de pierdut!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe