Experţii afirmă: cartea "Nouă Comentarii despre Partidul Comunist" aduce Chinei un viitor mai bun

Congresmanul Steve Stockman vorbeşte la forumul Nouă Comentarii la Capitolului Statelor Unite, pe 3 decembrie 2014
Congresmanul Steve Stockman vorbeşte la forumul Nouă Comentarii la Capitolului Statelor Unite, pe 3 decembrie 2014 (Minghui.org)

Cartea Nouă comentarii despre Partidul Comunist a adus un viitor mai bun pentru China, afirmă experţii. Cu ocazia celei de-a zecea aniversări a publicării cărţii, experţii şi politicienii au lăudat schimbarea pe care lucrarea a început-o prin inspirarea mişcării de mase a renunţării la calitatea de membru al organizaţiilor de partid din partea celor peste 185 de milioane de chinezi.

Adevărul stimulează schimbarea

“Trebuie să fim foarte recunoscători autorilor celor Nouă Comentarii despre Partidul Comunist, care au strâns laolaltă, atât din perspectivă istorică, cât şi jurnalistică, adevărul oribil despre Partid şi, prin aceasta, a oferit chinezilor un motiv veritabil de a considera că ei merită lucruri cu mult mai bune” a notat Richard Fisher, membru senior al Afacerilor Militare Asiatice al Centrului Internaţional de Evaluare şi Strategie american.

“Numai atunci când chinezii înşişi înţeleg că merită lucruri cu mult mai bune vor începe să lucreze pentru a ajunge la o astfel de eră nouă”, a mai afirmat dl Fisher, comentând pe marginea fenomenului de retragere din Partidul Comunist Chinez (PCC).

Şi congresmanul Steve Stockman, care face parte din Comitetul Parlamentar al Afacerilor Externe, a participat la forumul susţinut pe 3 decembrie la o sală de întrunire a Congresului din clădirea Capitolului Statelor Unite.

Demnitarul i-a încurajat pe participanţii la forum, inclusiv pe voluntarii care ajută chinezii să se retragă din PCC: “Am călătorit prin jurul acestor spitale (din China), iar oamenii erau în încăperi foarte mici. (Instituţiile medicale de acest tip, n.trad.) erau numite spitale de transplanturi. Eu am întrebat: «Efectuaţi transplanturi de organe?» Ei au răspuns: «Nu. Nu. Acestea sunt doar transplanturi de ţesuturi embrionare...» Nu ştiu dacă asta era adevărat. Dar ştiu că un lucru este adevărat. Dacă menţii tăcerea, mai mulţi oameni vor suferi. Mai mulţi oameni vor fi întemniţaţi. Tăcerea nu este o soluţie.”

Yu Songping din Maryland care lucrează voluntar în prezentarea celor Nouă Comentarii turiştilor chinezi la Mall-ul Naţional în fiecare săptămână, şi-a amintit că atunci când a sosit în Statele Unite cu 22 de ani în urmă şi a obţinut acces la informaţii independente privind “întâmplări reale din China contemporană” s-a şocat:

“Am fost şocat de ceea ce am aflat. Ceea ce învăţasem la şcoală în China era complet eronat! M-am înfuriat că fusesem spălat pe creier de către PCC atât de mulţi ani. Am fost foarte trist şi m-am simţit neajutorat pentru faptul că noi, chinezii, sub controlul regimului, fuseserăm înşelaţi de propaganda sa.”

“După ce am citit cele Nouă Comentarii, m-am gândit: «Ar trebui să existe ceva ce s-ar cuveni să fac şi ceva ce pot să fac». Este cartea care poate trezi poporul chinez din înşelătoria PCC-ului. Dacă mai mulţi oameni vor citi cartea, mai mulţi vor afla adevărul şi vor aduce speranţă Chinei”.

Renaşterea valorilor tradiţionale ale culturii chineze

PCC-ul nu este acelaşi lucru cu China, iar cele Nouă Comentarii permit separarea celor două şi readucerea la viaţă a culturii chineze tradiţionale.

Prezent la forumul de la US Capitol, John Nania, redactorul-şef al ediţiilor de limbă engleză ale ziarului Epoch Times, a afirmat: “Cele Nouă Comentarii arată calea către separarea Partidului faţă de ţară (China - n.r). Calea este renaşterea valorilor tradiţionale ale culturii chineze, cum sunt cele predate de Falun Gong: adevărul, compasiunea şi toleranţa.”

“În ciuda violenţei, torturii şi forţei de ucidere în masă aplicate de Jiang Zemin şi de PCC, practicanţii Falun Gong au îndurat totul paşnic, timp de peste 15 ani. Ei sunt călăuza poporului chinez şi îi ajută cu adevărat, arătându-le nobleţea şi natura indestructibilă a valorilor tradiţionale.”

Wei Jingsheng, preşedintele Fundaţiei Weijingsheng, un renumit activist pentru drepturile omului, a apreciat cele Nouă Comentarii şi mişcarea chinezilor de renunţare la calitatea lor de membri ai Partidului Comunist drept o mişcare ce reclădeşte moralitatea în societatea chineză.

Wei a afirmat că, în majoritatea lor, chinezii nu sunt mulţumiţi de faptul că societăţii îi lipseşte moralitatea. Însă, cele Nouă Comentarii au inspirat conştiinţa oamenilor, tăinuită drept rezultat al violentelor campanii politice ale regimului comunist. PCC-ul a distrus cultura tradiţională, dar nu a reuşit să o înlocuiască prin cultura comunistă. În acest mod, cartea i-a ajutat pe chinezi să dobândească libertatea spirituală şi să pune bazele viitorului Chinei.

În limba română, ediţia tipărită a cărţii a văzut lumina tiparului în luna decembrie 2010 şi poate fi comandată prin site-ul nostru, o variantă online putând fi citită aici http://epochtimes-românia.com/news/noua-comentarii-despre-partidul-comunist---10

Articolul original de pe situl Minghui poate fi citit aici: http://en.minghui.org/html/articles/2014/12/4/147162.html

Autorul articolului, Brianna Pendleton este corespondentul Minghui în Washington, D.C

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii