Explozie la o centrală electrică din China soldată cu peste 20 de morţi

În timpul unei plenare secrete ultra-importante a Partidului Comunist, lucrurile încep să sară din nou în aer, ca acum un an, când condamnarea fostului ţar al Securităţii Chinei, a declanşat luni de zile de explozii în China
Explozie la o centrală electrică în Dangyang, provincia chineză Hubei, 11 august 2016.
Explozie la o centrală electrică în Dangyang, provincia chineză Hubei, 11 august 2016. (Captură Foto)

O explozie s-a produs la o conductă de aburi sub mare presiune la o centrală electrică pe cărbune situată în oraşul Dangyang, provincia chineză Hubei, a raportat joi mass media chineză de stat.

Cel puţin 21 de persoane au murit ca urmare a exploziei, iar altele 5 au fost rănite. Trei dintre răniţi au suferit răni grave şi sunt trataţi la un spital, conform rapoartelor.

Oficialii locali au ajuns la faţa locului incidentului, iar guvernul local din Dangyang a declarat că investighează cauza exploziei.

Explozia de joi, care a lovit oraşul Dangyang din centrul provinciei Hubei s-a petrecut la 3:20pm ora locală joi când o ţeavă de presiune a cedat, conform unei ştiri Xinhua.

Cauzele incidentului din 2015 au rămas în mare parte neelucidate, având în vedere că efectele secundare ale exploziei au fost bizare: mii de autovehicule au fost carbonizate, de parcă suferiseră efectele unei explozii termobarice - cauciucurile arse, iar vopseaua de pe caroserii distrusă. Pe termen lung, au fost înregistrate pierderi masive ale populaţiilor de peste în apele din apropiere.

Explozie cu cântec

Explozia din august anul trecut nu a fost singulară, ci a fost urmată în scurt timp de un val de alte incidente implicând morţi, răniţi şi distrugeri materiale importante - în diverse oraşe ale Chinei. Expoziile succesive au beneficiat de musamalizare masiva din partea mass media chineza controlata de stat, iar o sumara investigatie asupra modului in care au fost reflectate in presa arata ridica mari semne de intrebare.

Mai multe articole publicate de Boxun şi alte ziare din Hong Kong (apropiate de facţiunea actualului preşedinte chinez Xi Jinping) precum şi surse ale Epoch Times poziţionate la vârful Partidului Comunist Chinez afirmau că exploziile au fost organizate de facţiunea numită banda din Shanghai, coagulată în jurul fostului preşedinte Jiang Zemin.

Preşedintele actual Xi Jinping s-a văzut obligat să înceapă un război tăcut împotriva unei grupări obscure din Partid, numită banda din Shanghai, strânsă în jurul fostului dictator comunist Jiang Zemin. De la ascensiunea la putere a lui Xi Jinping, banda din Shanghai a organizat, conform surselor noastre, cel puţin două atentate la adresa noului preşedinte - care, pentru a supravieţui a început o epurare politică sub pretextul unei campanii anti-corupţie la vârf. Campania a făcut numeroase victime din rândul oficialilor chinezi de rand foarte înalt, consideraţi până atunci de neatins, care erau - concidenţă sau nu - toţi, pionii cercului de putere al fostului preşedinte Jiang Zemin.

Lupta la vârf din sânul Partidului Comunist Chinez începe să se apropie de sfârşit, după ce cu câteva luni în urmă, ziare apropiate de liderul actual al Chinei anunţau pe şest punerea lui Jiang Zemin sub arest.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe