Explozie la o maternitate din Ciudad de Mexico. 3 morţi şi zeci de răniţi


Echipele de salvare sunt văzute la locul exploziei unei maternităţi din Mexico City, 29 ianuarie 2015.
Echipele de salvare sunt văzute la locul exploziei unei maternităţi din Mexico City, 29 ianuarie 2015. (Captură Foto)

Câţiva bebeluşi au fost descoperiţi în viaţă printre dărâmături după ce joi s-a produs o explozie a unei cisterne de gaz, care a distrus o mare parte a clădirii unei maternităţi în cartierul Cuajimalpa din oraşul Mexico City, ucigând o femeie şi doi copii, au declarat autorităţile mexicane.

Conform primarului din Mexico City, Miguel Angel Mancera, o asistentă medicală şi un copil au murit imediat după explozia care a distrus aproximativ 70% din spital, a raportat mass media.

Ministerul Sănătăţii din Mexico City a confirmat ulterior la televiziunea naţională că un alt copil a murit, iar peste 70 de persoane sunt rănite, a raportat Reuters. În plus, echipele de salvare au descoperit câţiva copii sub dărâmături în timp ce căutau supravieţuitori.

Urmările exploziei de la maternitatea din Ciudad de Mexico

Au fost răniţi 21 de bebeluşi, dintre care 9 se aflau în stare gravă după ce au fost trimişi la alte spitale alături de 7 adulţi aflaţi într-o situaţie similară, a raportat Associated Press, citând un oficial local din sănătate.

Explozia a avut loc la ora locală 7:05 a.m. (8:05 a.m. EST) în timp ce o cisternă de gaz alimenta rezervorul spitalului.

Conform oficialilor, o scurgere de gaz la pompa cisternei pare să fi declanşat explozia. S-a raportat că operatorii cisternei s-au chinuit timp de 20 de minute să repare pompa.

Primarul a declarat că trei operatori ai companiei care livra gaz spitalului, dintre care doi au fost răniţi, sunt reţinuţi de poliţie. Acesta a precizat că Gas Express Nieto este compania care deserveşte municipalitatea capitalei federale mexicane din 2007, susţine Agerpres.

Preşedintele mexican Enrique Pena Nieto şi-a exprimat tristeţea şi solidaritatea cu răniţii şi apropiaţii celor care au murit în spitalul din Cuajimalpa.

Alte cazuri de explozii cu gaze

De altfel, Mexicul a fost lovit de mai multe astfel de incidente cu gaze. În luna mai a anului 2013, în urma accidentului unei cisterne în centrul ţării au murit 25 de persoane, iar în luna ianuarie a aceluiaşi an o explozie de gaz a provocat moartea a 37 de persoane la sediul companiei naţionale petroliere Pemex.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe