Explozie puternică de gaze în centrul Parisului: doi pompieri morţi şi aproximativ treizeci de răniţi

Explozie în centrul Parisului
Explozie în centrul Parisului (@croissandeau/Twitter)

O explozie puternică a zguduit sâmbătă 12 ianuarie o brutărie din centrul Parisului, la intersecţia străzii Trévise cu Saint-Cécile din districtul IX. Potrivit presei locale ar fi vorba despre o scurgere de gaze.

Ca urmare a exploziei, au decedat doi pompieri şi mai mult de treizeci au fost răniţi. Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a declarat reporterilor că opt persoane se află în „stare gravă”, iar alte 24 au leziuni minore.

Explozia a avut loc la 09:10 ora locală şi a fost precedată de un incendiu, care, conform primelor informaţii, sunt legate de o scurgere de gaze. Explozia a zguduit ferestrele şi vitrinele dimprejur şi a provocat o coloană de fum vizibilă din multe puncte ale oraşului.

La o oră după explozie tot mai exista un nor dens de fum pe strada Trévise, pe care se afla brutăria, şi în zonele înconjurătoare, în care se află diferite obiective turistice importante, cum ar fi Muzeul de Ceară Grévin sau teatrul de muzică Follies Bergeres.

Zeci de pompieri s-au deplasat la locul exploziei, zonă care a fost închisă, dar nu au reuşit să stingă focul până în prezent.

Jean, un tânăr care locuieşte peste drum de fabrica de panificaţie, a declarat pentru EFE că mai multe geamuri din casă s-au spart după o zguduitură „care semăna cu un cutremur”.

Canalul public de televiziune francez oferă un număr provizoriu de 20 de răniţi, dintre care doi în stare critică, potrivit surselor poliţiei, dar nu există încă un număr oficial.

Explozia a avut loc într-un moment în care străzile din Paris sunt ocupate de forţele de securitate, din cauza unei noi zile de proteste ale aşa-numitelor "veste galbene", despre care există temeri că ar putea degenera în revolte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe