Fabiani, micul pianist român care a cucerit lumea (video)

Fabiani Pricsina
Fabiani Pricsina (Captură You Tube)

Fabiani Pricsina, un copil român în vârstă de 12 ani, a câştigat locul I la Concursul Internaţional de Pian de la Nisa, în 2015, devenind astfel cel mai bun tânăr pianist din lume.

Potrivit celor relatate de către ziarulexclusiv.ro, aceasta nu este prima participare a talentatului elev al Şcolii europene ”I.G. Duca” pe marile scene ale artei muzicale din Europa, Fabiani Pricsina fiind premiat la numeroase concursuri similare, în România (unde a participat, în ultimii ani, la etapele finale ale Olimpiadei de Muzică şi la multe alte concursuri şcolare) sau în Italia (unde a participat, în 2014 şi 2015, la concursul internaţional ”Piano Talents” de la Milano).

Fabiani, copilul genial din Petroşani, trăieşte, din păcate, o dramă, după moartea mamei sale într-un tragic accident de circulaţie. Ei îi dedică toate melodiile pe care le cântă şi toate premiile pe care le câştigă. Este cea care-i dă putere şi-l inspiră, de acolo, de Sus, spune tânărul. Ea l-a făcut să iubească pianul.

Vă invităm să urmăriţi câteva momente magice oferite de Fabiani, într-un video emoţionant, în care micul pianist nu cântă doar cu mâinile, ci mai presus de toate, cu inima!