Facebook îşi cere scuze după cenzurarea statuetei Venus din Willendorf

Venus din Willendorf
Venus din Willendorf (Don Hitchcock (Own work) [CC BY-SA 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/3.0)], via Wikimedia Commons)

Reţeaua socială Facebook şi-a cerut scuze după recenta cenzură a unei reprezentări a lui "Venus din Willendorf", o statuetă veche de 30.000 de ani, care este considerată o capodoperă a artei paleolitice şi este expusă la Muzeul de Istorie Naturală din Viena.

"Ne cerem scuze pentru această greşeală şi i-am spus agentului de publicitate că aprobăm postarea sa", a declarat un purtător de cuvânt al Facebook pentru AFP.

Facebook a declarat joi că "politica sa de publicitate nu permite nuditate sau nuditate sugerată (...) Dar facem o excepţie pentru statui şi, ca atare, această postare ar fi trebuit să fie aprobată", a afirmat purtătorul de cuvânt al reţelei sociale.

Muzeul de Istorie Naturală din Viena şi-a exprimat indignarea, miercuri, pentru cenzurarea unei postări reprezentând-o pe Venus din Willendorf ce a fost postată la sfârşitul lunii decembrie 2017 de o activistă a artei italiene, Laura Ghianda.

Statueta "Venus din Willendorf" a unei femei goale, voluptoase, a cărei vârstă este estimată la 30.000 de ani, şi a fost descoperită la începutul secolului al XX-lea, în satul austriac Willendorf, este "reprezentarea preistorică a celei mai populare şi mai cunoscute femei din lume", potrivit muzeului.

Facebook este învinuită în mod regulat pentru conţinutul pe care îl autorizează sau îl cenzurează.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură