FADERE îi dă replica lui A. Năstase: "Românii din diaspora nu sunt "indieni"!"

Românii din străinătate nu sunt nici "indieni", nici "curve", "golani" sau "stafii" aşa cum au fost etichetaţi de politicieni PSD, atrage atenţia FADERE.
Adrian Năstase
Adrian Năstase (Epoch Times România)

Federaţia asociaţiilor de români din Europa (FADERE) se declară revoltată de afirmaţiile fostului premier Adrian Năstase care a numit "indieni" milioanele de români plecaţi peste graniţă.

"Nu, domnule Năstase! Românii din diaspora nu sunt "indieni". Aşa cum nu sunt nici "curve" sau "golani", cum i-a etichetat colegul dumneavoastră de partid, Ioan Rus. Nu sunt nici "stafii", cum i-a jignit actualul preşedinte al PSD. Sunt doar românaşi care îşi iubesc ţara şi care au plecat din cauza politicienilor ca dumneavoastră. Dacă ar fi avut un loc de muncă bun iar cei aflaţi la conducere ar fi furat mai puţin, mulţi dintre ei nu ar fi plecat", transmite FADERE, potrivit comunicatului de presă remis Epoch Times.

Cu privire la numărul mic al românilor din diaspora înscrişi pentru votul din toamnă, aspect "criticat" de A. Năstase, potrivit FADERE există trei motive care au dus la această situaţie şi anume:

"1. Legea a fost prost făcută. Unii spun că ar fi fost gândită ca românii din diaspora să nu poată vota;

2. Campania de informare a românilor din diaspora cu privire la modificările legislative legate de alegeri a fost gândită superficial, iar majoritatea românilor din diaspora încă nu ştiu ce trebuie să facă pentru a vota;

3. Românii din diasporă şi-au mai pierdut interesul pentru a vota şi sunt sătui de politicieni de tipul dumneavoastră."

"În ultimii ani se tot vehiculează ideea că diaspora este împotriva stângii. Greşit: PSD-ul duşmăneşte milioanele de români din afară graniţelor. Ei fac declaraţii iresponsabile şi încearcă să ne împiedice să votăm, ca pe urmă să se plângă că pierd alegerile. Această ură faţă de românii care pleacă în afara graniţelor mă duce cu gândul la vechiul regim care te băga în puşcărie doar dacă încercai să pleci afară", a declarat Daniel Tecu, preşedintele FADERE.

Reamintim că fostul premier Năstase a lansat, la Antena 3, un atac extrem de dur la adresa românilor din diaspora, declarându-se "mirat"de faptul că aceştia nu au mai apărut pe listele pentru alegerile parlamentare din toamnă.

"Avem foarte mulţi generali şi prea puţini indieni la Uniunea Salvaţi Bucureştiul. Iată şi acest exemplu de a număra indienii. Când ai nevoie de ei, s-ar putea să nu îi găseşti. Mă uit cum se fac registrele pentru votul din străinătate. Acolo apar foarte puţini indieni. Au dispărut", a declarat Năstase, citat de stiripesurse.ro la Antena 3.

Mai amintim că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat în urmă cu mai puţin de o săptămână că doar 3.090 de alegători români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate au solicitat înscrierea în Registrul electoral, dintre aceştia doar 2.371 au menţionat opţiunea pentru votul prin corespondenţă, 719 optând pentru votul în secţiile de votare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne