FAIR-MediaSind cere Parlamentului demiterea conducerii Radioului şi Televiziunii Naţionale

MediaSind.
MediaSind. (reportervirtual.ro)

Delegaţii prezenţi la Consiliul Naţional al Federaţiei Cultură şi Mass-Media FAIR-MediaSind, desfăşurat în zilele de 1 şi 2 septembrie, solicită Parlamentului demiterea Consiliilor de Administraţie ale Radioului şi Televiziunii Naţionale.

Potrivit unui comunicat de presă remis Epoch Times, conducerea Fair MediaSind cere aleşilor ţării să modifice, în regim de urgenţă, Legea nr. 41/1994 de organizare şi funcţionare a Societăţii Române de Televiziune-SRTV şi a Societăţii Române de Radiodifuziune–SRR, în sensul depolitizării conducerilor acestor instituţii publice de presă, şi să respingă rapoartele lor de activitate.

"Consiliul Naţional FAIR- MediaSind se solidarizează cu angajaţii din Societatea Română de Televiziune şi din Societatea Română de Radiodifuziune, cu sindicatele afiliate din aceste instituţii publice, cu demersurile acestora demarate în justiţie pentru recuperarea drepturilor salariale neacordate de către cele două administraţii. Consiliul Naţional consideră că solicitările sindicatelor sunt legitime întrucât sunt în acord cu legislaţia internă şi internaţională, iar încercările disperate ale conducerilor celor două societăţi de a tergiversa plata drepturilor neachitate din Contractul Colectiv de Muncă din Mass-Media, sunt abuzive şi tardive.", susţin reprezentanţii Fair MediaSind.

Totodată, Federaţia Cultură şi Mass-Media FAIR – MediaSind mai apreciază că "nu salariaţii sunt de vină pentru haosul produs de managementul dezastruos din ultimii ani, constatat şi de rapoartele succesive ale Curţii de Conturi şi asumate de Comisiile de specialitate din Parlamentul României, ci întreaga clasa politică, care a numit la conducerea celor două societăţi politruci, a căror misiune este, de fapt, transformarea Radioului Public şi a Televiziunii Naţionale în simple instrumente de propagandă politică

Având în vedere aceste considerente, Consiliul Naţional FAIR-MediaSind cere Parlamentului României să pună capăt abuzurilor administraţiilor Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune împotriva propriilor salariaţi prin demiterea Consiliilor de Administraţie şi numirea unor conduceri profesioniste şi apolitice.

De asemenea, FAIR-MediaSind solicită Curţii de Conturi şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie să analizeze cu celeritate sesizările depuse de către organizaţiile sindicale privind acuzaţiile de corupţie aduse conducerilor celor două societăţi, se mai precizează în comunicat.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.