Falun Gong sărbătorit la Bucureşti

Bucuresteni semnand Petitia pentru oprirea persecutiei Falun Gong.
Bucuresteni semnand Petitia pentru oprirea persecutiei Falun Gong. (Lidia Melinte/ The Epoch Times Romania)

Marţi, 1 Mai, voluntarii Falun Gong din Bucureşti au avut o acţiune de informare a publicului în legătură cu disciplina străveche numită Falun Dafa (sau Falun Gong).

Astfel, sute de bucureşteni care au ales să facă o plimbare de 1 Mai în Parcul Herăstrău, au avut şansa să afle despre arta cultivării bunătăţii şi adevărului dar şi despre o nedreptate gravă la care sunt supuşi cei care practică această disciplină în China, din partea unor lideri ai partidului comunist chinez.

Practică străveche de cultivare a caracterului moral şi a corpului, Falun Dafa readuce în societatea chineză distrusă de ideologia partidului comunist, valori profunde din tradiţia chineză, precum altruismul, onestitatea, răbdarea. Transmisă de mari maeştri din antichitate şi făcută publică în 1992, în China, de către Maestrul Şcolii, domnul Li Hongzhi, practica constă în efectuarea unui set de exerciţii line de qigong, iar aprofundarea disciplinei se face respectând principiile universale de adevăr, compasiune şi toleranţă (anduranţă) în viaţa de zi cu zi.

În 1993, Falun Gong a primit în China titlul de „Steaua Şcolilor de Qigong”, iar beneficiile ei au fost cunoscute repede şi în străinătate. O asemenea popularitate dar şi un asemenea stil moral de viaţă era stânjenitor pentru unii lideri de partid din China şi venea în contradicţie cu ideologia violentă de partid.

Astfel, speriat ca o practică spirituală ar putea deveni mai populară decât partidul însuşi, conducătorul Chinei de atunci, Jiang Zemin a dorit exterminarea Falun Gong „în trei luni”. A înfiinţat Biroul 610, un fel de Gestapo creat special pentru eliminarea practicanţilor Falun Gong care trebuia să urmeze ordinul: „distrugeţi-le reputaţia, falimentaţi-i financiar şi exterminaţi-i fizic”. La 20 iulie 1999, Jiang Zemin a dezlănţuit o campanie-genocid împotriva unor oameni a căror singură vină era că doreau să-şi trăiască viaţa după principii mai înalte şi să ajute în acest fel societatea în care trăiesc.

Sunt 13 ani de când practicanţii Falun Gong din China sunt urmăriţi, deposedaţi de bunuri, daţi afară de la serviciu, executaţi fără proces, condamnaţi sub acuzaţii false şi supuşi la torturi îngrozitoare în lagăre de muncă, fără drept de apel sau posibilitatea de a face cunoscută lumii suferinţa lor.

Persecuţia, ce aminteşte de Revoluţia culturală din timpul lui Mao cu metodele ei de tortură din timpul inchiziţiei (ardere cu fier înroşit, privare de somn şi hrană, schingiuiri, spânzurări de diverse parţi ale corpului, violuri, etc) a fost adusă la cunoştinţă de practicanţii Falun Gong din peste 100 de ţări şi raportată de aproape fiecare organizaţie pentru drepturile omului din lume.

Şi acţiunea din Herăstrău de 1 Mai, ca şi altele din întreaga lume din faţa ambasadelor Chinei sau din alte locuri publice, face parte din miile de apeluri paşnice şi clarifică adevărul în numele unor oameni buni şi demni lipsiţi de orice mijloc de comunicare cu lumea exterioară.

Mulţi bucureşteni au semnat Petiţia pentru oprirea persecuţiei Falun Gong pusă la dispoziţie de organizatorii evenimentului.

„Este inuman ce văd că se întâmplă în China pentru ca ei nu rănesc pe nimeni, ci doar încearcă să se ajute pe ei, să se împace cu ei înşişi. Văd atâţia copii în pozele acelea şi este de neînţeles să vină adulţii, care se presupune că ar trebui să aibă grijă de ei şi să-i ajute să se dezvolte, să-i oblige să renunţe la ce îi face pe ei fericiţi şi poate să-i agresesze pentru lucruri care nu fac rău nimănui. Comuniştii consideră că Falun Dafa este o practică care le scade din aşa zisa popularitate şi dacă stai să te gândeşti puţin, tocmai lucrurile acestea le scad popularitatea şi pierd astfel încrederea oamenilor. Ar trebui să oprească această persecuţie şi să dea oamenilor libertatea pe care o merită”, a spus Gabriela din Bucureşti.

Alţii au dorit să afle mai multe despre Şcoală şi practica exerciţiilor şi au primit materiale informative şi CD-uri.

„Aş vrea să ştiu mai multe despre Falun Dafa şi despre cum să devii un om mai bun, pentru că vreau să mă schimb şi să devin un om mai bun, mai atent cu ceilalţi, deşi mi se pare greu”, a explicat Mihai, după ce a pus multe întrebări legate de practică.

„Aceste principii sunt foarte bune, dacă le-am urma în viaţa noastră am face ca lumea să fie mai bună”, a spus Angela, o altă semnatară a Petiţiei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne