Fanii lui David Bowie au descoperit un mesaj ascuns în albumul înregistrat înainte să moară


David Bowie în ultimul videoclip al său
David Bowie în ultimul videoclip al său (Captură web)

În ediţia pe vinil a albumului Blakcstar, a cărui copertă are o stea neagră decupată pe toc, au loc efecte surprinzătoare. Atunci când razele soarelui cad pe toc, în interiorul acestuia apare un cluster de stele strălucitoare, iar când razele soarelui dispar, steaua revine la starea iniţială.

Cel de-al 22-lea album de studio al lui David Bowie a fost primul în care cântăreţul nu a apărut pe copertă. Publicat cu două zile înainte de moartea sa, numărul albumelor vândute este foarte mare.

Designerul copertei ultimului album, Jonathan Barnbrook, a vorbit recent despre crearea acesteia: "Când a apărut, mulţi au spus că nu nu era bună, că se putea face în cinci minute. Cred că simplitatea ei a fost interpretată în mod greşit", a susţinut el.

Fiul lui, Duncan Jones, a reacţionat pe reţelele sociale atunci când a fost descoperit ultimul mister al lui Bowie: "Chiar şi acum ne lasă surprinşi".

Bowie avea totul planificat. Producătorul său de mai mulţi ani, Tony Visconti, a confirmat după moartea lui Bowie, că celebrul cântăreţ a creat Blackstar "ca un cadou de despărţire pentru fanii săi. Moartea nu a fost diferită de viaţa sa, o operă de artă". Inclusiv această ultimă etapă, în care a lăsat un cluster de stele strălucitoare.