FC Rapid nu va evolua în ediţia 2016-2017 a Ligii I

După ce Curtea de Apel Bucureşti a amânat judecarea dosarului privind falimentul Rapidului pentru data de 24 august, LPF a decis, joi, ca Rapid să fie exclusă din campionat
FC Rapid Bucureşti
FC Rapid Bucureşti (facebook)

Secretarul general al Ligii Profesioniste de fotbal Justin Ştefan, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, că echipa giuleşteană nu va putea evolua în ediţia 2016-2017 a Ligii I întrucât Curtea de Apel Bucureşti a amânat din nou judecarea cererii de suspendare a hotărârii de intrare în faliment a clubului din capitală pentru data de 24 august.

''Este o decizie pe care o putem anticipa toţi. În Adunarea Generală s-a decis cât se poate de clar ce se va întâmpla la data de 21 iulie. Aşadar aşteptăm finalul acestei zile. Dacă până diseară nu se întâmplă o minune, adică să vină cineva să achite toate datoriile, din păcate Rapid nu va participa la ediţia 2016-2017 a Ligii I. Adunarea Generală a oferit trei soluţii pentru situaţii, iar în ultima dintre ele ne aflăm în acest moment. Respectiv Curtea de Apel a amânat cererea de suspendare a hotărârii de faliment a clubului Rapid. În această situaţie, Adunarea Generală a stabilit atunci printr-o hotărâre ca ACS Poli Timişoara să evolueze în Liga I. FC Rapid azi e în faliment, adică s-a dispus dizolvarea societăţii şi i s-a ridicat dreptul de administrare. Singurele acte pe care le poate semna azi lichidatorul pot fi făcute doar pentru desfiinţarea clubului. Ceea ce înseamnă că Rapid nu poate angaja jucători, antrenori sau face cheltuieli pentru transport sau cazare. Aşadar, azi Rapid se află în plină procedură de dizolvare''.

Oficialul LPF a afirmat în continuare că lichidatorul judiciar al clubului Rapid, Aurel Brihac, a trimis o adresă care informează că gruparea alb-vişinie nu va putea continua activitatea nici dacă instanţa admite suspendarea falimentului până la judecarea recursului.

''LPF a primit din partea lichidatorului judiciar o adresă în care acesta menţionează ca şi în cazul în care s-ar dispune suspendarea falimentului până la judecarea recursului nu există efecte privind revenirea la planul de reorganizare şi nici la activitatea sportivă''.

Totodată, Justin Ştefan a explicat că există acoperire regulamentară privind excluderea din competiţie a clubului Rapid. ''Avem şi dispoziţie regulamentară care spune ce se întâmplă. În situaţia în care clubul nu se înscrie este exclus din competiţie sau în alte situaţii similare. Situaţii similare înseamnă faptul că clubul nu poate participa la competiţie. Iar un club care nu poate face acte azi, nu poate participa la competiţie, iar regulamentul spune clar că rămâne în Liga I prima echipă retrogradată în sezonul precedent, respectiv ACS Poli Timişoara. O echipă care începe cu—14 puncte penalizare. E o situaţie neplăcută, ne confruntăm cu ea, dar trebuie să ne-o asumăm''.

Situaţia clubului Rapid a devenit una extrem de dificilă după ce Tribunalul Bucureşti a dispus intrarea în faliment a SC Rapid SA, societatea care administrează clubul de fotbal cu acelaşi nume, în urma unei solicitări venite din partea ANAF. Instanţa a ridicat la 13 iunie dreptul de administrare al FC Rapid SA şi a dispus dizolvarea societăţii debitoare. De altfel, lichidatorul judiciar Aurel Brihac a început demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA.

Rapid, care a promovat la finalul sezonului trecut în Liga I, a intrat în insolvenţă în urmă cu 4 ani în urma datoriilor de aproximativ 18 milioane de lei pe care acesta le avea. La vremea respectivă au fost deschise procese în instanţă de către foşti antrenori, jucători şi furnizori care nu-şi primiseră drepturile, ei cerând de altfel falimentul în instanţă.

Judecătorii Tribunalului din capitală au hotărât intrarea în faliment în urma unui proces deschis de către fostul jucător al Rapidului, Ionuţ Cristian Stancu, care are calitatea de reclamant, iar SC Fotbal Club Rapid SA, prin administrator judiciar Andronache Cristina, are calitatea de debitor.

ACS Poli Timişoara este echipa care va evolua în Liga 1 în locul Rapidului.

Şi George Copos deplânge situaţia clubului din Giuleşti:

"Mă doare sufletul pentru ce se întâmplă la Rapid, am plâns de durere alături de muncitorii de pe şantier acum când am aflat. Rapid a fost că un copil crescut de mine. Mi s-a întâmplat cea mai mare nenorocire a vieţii mele, deşi am investit peste 32 de milioane de euro la Rapid", a mărturisit George Copos pentru Pro TV.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport