FC Viitorul trece fără probleme de Gaz Metan Mediaş în etapa a noua a Ligii I

Gruparea constănţeană a obţinut o victorie frumoasă în faţa medieşenilor, înregistrată la scor mare (4-1), succes ce le asigură puştilor lui Hagi poziţia a doua în clasamentul Ligii I.
(Viitorul FC/facebook)

Ultimul meci din etapa a noua a Ligii I de fotbal le-a pus faţă în faţă pe Stadionul Central - 'Ovidiu' pe formaţiile FC Viitorul Constanţa şi Gaz Metan Mediaş. Două grupări care au arătat o formă ridicată în acest început de campionat.

Medieşenii, care se aflau pe poziţia a doua în clasament, neînvinşi în acest sezon de Liga I, ar fi putut să facă rocadă cu CFR Cluj în cazul unei victorii, cei din urmă fiind instalaţi de ceva vreme pe fotoliul de lider. Dar şansa de luni seara a fost de partea gazdelor care s-au impus destul de clar, tabela de marcaj la finalul timpului regulamentar de joc arătând 4-1 (1-0).

Astfel că jucătorii pregătiţi de Edi Iordănescu, graţie insuccesului, le-a permis puştilor lui Hagi să ocupe acum poziţia a doua - un salt de trei locuri în clasament

Constănţenii s-au impus prin golurile marcate de Gabriel Iancu (16, 74), Bogdan Ţîru (64) şi Rivaldinho (89 - penalty), după un fault comis de Mickael Diakota asupra lui Cosmin Matei, în timp ce golul de onoare al oaspeţilor a purtat semnătura lui Ely Fernandes (82).

Cel mai bun jucător al serii a fost goalkeeper-ul Cătălin Căbuz de la Viitorul, care datorită intervenţiilor sale salvatoare, miraculoase aş putea spune, a făcut ca echipa sa să iasă triumfătoare.

”Veneam după o pauză competiţională şi cred că fotbalul a fost nedrept pentru noi azi. Luaţi statistica. Portarul adversarilor a fost omul meciului. Am simţit că nu intră mingea în poartă de oriunde tragem. Am ratat din toate poziţiile. Am avut naivităţi în defensivă. E o înfrângere dureroasă şi frustrantă. Nu a vrut Dumnezeu să avem un rezultat mai bun. Gazul a făcut un fotbal foarte bun în multe perioade ale jocului”, a declarat Edi Iordănescu, după meci.

Echipele de start:

Viitorul: Cabuz-Boboc, Tiru, Artean, De Nooijer-Ciobanu, Achim, Casap- Iancu, Rivaldinho, Houri

Gaz Metan: Plesca-Romeo, Popa, Larie, Velisar-Droppa, Fofana, Roşu-Olaru, Bus, Dumitru

Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: Alexandru Cerei (Cluj-Napoca), George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel); arbitru de rezervă: Cătălin Popa (Piteşti)
Observatori: Alexandru Deaconu (Bucureşti) - CCA, Cătălin Popa (Vaslui) - LPF