Fed Cup. România - Elveţia 3-1, în barajul pentru Grupa Mondială I

În ultimul meci de dublu al confruntării dintre selecţionatele României şi Elveţiei, Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu au cedat cu scorul de 0-6, 6-0, 10-6 în faţa perechii Viktorija Golubic/Jil Teichmann.
Cuplul român format din jucătoarele Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu.
Cuplul român format din jucătoarele Sorana Cîrstea şi Mihaela Buzărnescu. (Captură foto)

Evoluţie admirabilă în acest weekend a echipei de tenis feminin a României care a dispus cu scorul general de 3-1 de Elveţia, în lupta pentru în barajul pentru calificarea în Grupa Mondială I a Fed Cup, găzduit de Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

După cele două meciuri de simplu de sâmbătă care au adus punctaj maxim ţării noastre prin victoriile obţinute de Simona Halep şi Irina Begu, ziua de duminică a adus satisfacţie maximă iubitorilor de tenis de câmp de la noi din ţară.

În primul meci al zilei, numărul unu mondial - Simona Halep - a intrat foarte hotărâtă pe teren tranşând fără emoţii soarta calificării în prima Grupă Mondială a Cupei Confederaţiei, constănţeanca câştigând în doar 65 de minute de joc duelul cu elveţianca Patty Schnyder, scor final 6-2, 6-1, ducând astfel la 3-0 scorul general.

Potrivit regulamentului competiţie, la acest scor se mai dispută doar partida de dublu - meci fără miză, astfel că perechea română Sorana Cîrstea/Mihaela Buzărnescu a intrat pe teren unde le-au avut ca adversare pe Viktorija Golubic/Jil Teichmann, cele din urmă aducând punctul de onoare Elveţiei prin victoria cu 0-6, 6-0, 10-6. Partida a durat mai puţin de oră, 51 de minute mai exact.

Echipa României va evolua în ediţia viitoare a Fed Cup în Grupa Mondială I.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport