Fed Cup. Simona Halep, declaraţiile campioanei noastre înaintea duelului cu Cehia

"Este o suprafaţă dificilă, mai ales ca e verde şi este greu de văzut mingea. Dar consider că pentru toată lumea suprafaţa va fi la fel, dificilă sau mai puţin dificilă. Important este să ne simţim bine şi să fim apte 100% atunci când vom intra pe teren" - Simona Halep.
Echipa de Fed Cup a României: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Camelia Begu, Ana Bogdan, Monica Niculescu, respectiv căpitanul nejucător Florin Segărceanu.
Echipa de Fed Cup a României: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Camelia Begu, Ana Bogdan, Monica Niculescu, respectiv căpitanul nejucător Florin Segărceanu. (Romania Fed Cup Team/facebook)

Echipa feminină de tenis a României va întâlni în acest weekend, în primul tur al ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a Fed Cup, deţinătoarea en titre a trofeului, Cehia, meciul urmând să se joace pe suprafaţă dură, în Ostravar Arena, o sală cu o capacitate de 12.500 de locuri.

Simona Halep (numărul 3 WTA), Mihaela Buzărnescu (28 WTA), Irina Camelia Begu (71 WTA), Ana Bogdan (99 WTA), respectiv Monica Niculescu (100 WTA), sunt tricolorele care vor încerca să se impună pe terenul advers, ele având o şansă în plus prin absenţa Petrei Kvitova (2 WTA).

Echipa Cehiei le are în componenţă pe Karolina Pliskova (locul 5 WTA – simplu, 214 WTA – dublu), Katerina Siniakova (locul 38 WTA – simplu, 1 WTA – dublu), Marketa Vondrousova (locul 73 WTA – simplu, 99 WTA – dublu) şi Barbora Krejcikova (locul 213 WTA – simplu, locul 2 WTA – dublu).

În conferinţa de presă susţinută la Ostrava, atât căpitanul nejucător Florin Segărceanu cât şi Simona Halep au menţionat suprafaţa de joc, care au caracterizat-o dificilă datorită culorii sale .

"Suprafaţa este neobişnuită. Nu poate fi comparată cu cele pe care jucăm în mod normal. Dar suntem obişnuiţi să le schimbăm. Cred că totul va fi în regulă" a comentat Segărceanu, care este de părere că şansele sunt de 50/50. "Şansele sunt de 50 de 50. Va fi un meci dificil, dar avem încredere în noi. Credem că avem o şansă la victorie. Toate jucătoarele noastre se simt foarte bine. Absenţa Petrei Kvitova este cu siguranţă un avantaj, dar jucătoarele Cehiei sunt puternice şi va fi un meci greu" a continuat acesta.

"E greu de spus de spus dacă suprafaţa de joc reprezintă un avantaj sau un dezavantaj pentru noi pentru că ne-am antrenat doar de două ori. Este însă o suprafaţă dificilă, mai ales ca e verde şi este greu de văzut mingea. Dar consider că pentru toată lumea suprafaţa va fi la fel, dificilă sau mai puţin dificilă. Important este să ne simţim bine şi să fim apte 100% atunci când vom întra pe teren" a adăugat la rândul ei Simona.

În confruntările directe dintre cele două selecţionate, Cehia conduce cu 2-0, prin victoriile reuşite în 1980, în sferturile Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2016, în primul tur al Grupei Mondiale, cu 3-2, la Cluj-Napoca.