Fed Cup. Simona Halep în formă maximă! Duce România în avantaj (2-1)

Fosta lideră mondială a adus cel de-al doilea punct echipei României în confruntarea cu deţinătoarea trofeului, Cehia, în primul tur al ediţiei 2019 a Grupei Mondiale a Fed Cup.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Fed Cup by BNP Paribas/facebook)

Tenis foarte frumos arătat de Simona Halep (3 WTA) şi Karolina Pliskova (locul 5 WTA) în al treilea meci al întâlnirii România - Cehia din Fed Cup, duminică, în Ostravar Arena din Ostrava.

După meciurile de ieri dintre Mihaela Buzărnescu (28 WTA) şi Karolina Pliskova încheiat cu victoria celei din urmă cu 6-1, 6-4, respectiv Simona Halep şi Katerina Siniakova (44 WTA), scor final 6-4, 6-0, duelul de astăzi a fost foarte important în economia confruntării directe dintre cele două selecţionate.

Două sportive puternice s-au luptat aproape de la egal la egal, factorul fizic fiind cel care a determinat până la urmă câştigătoarea.

Ambele tenismene au atribuit fiecărei mingi importanţă maximă, au fost şi erori, dar diferenţa pe tabela de marcaj de la finalul întâlnirii a fost dată de o mai bună concentrare şi o ambiţie mărită arătată de campioana noastră care a reuşit să gestioneze inteligent momentele cheie ale jocului.

Partida s-a terminat cu scorul de 4-6, 7-5, 4-6, o confruntare maraton ce a durat două ore şi 37 de minute.

România se află acum la un singur meci de semifinalele Fed Cup, unde ar urma să întâlnească Franţa în condiţiile unui eventual deznodământ pozitiv.

Aşteptăm meciul 4, care cel mai probabil va avea loc între Mihaela Buzărnescu şi Marketa Vondrousova.