Fed Cup. Tricolorele au pierdut la mare luptă calificarea în ultimul act a competiţiei

România pierde calificarea în finală după 2-3 cu Franţa, partida de dublu dintre Caroline Garcia/Kristina Mladenovic şi Simona Halep/Monica Niculescu, aducând tenismenelor din hexagon punctul câştigător.
Jucătoarele românce de tenis Monica Niculescu şi Simona Halep.
Jucătoarele românce de tenis Monica Niculescu şi Simona Halep. (Getty Images)

Meci de o tensiune uriaşă, nerecomandat cardiacilor, în ultimul meci al întâlnirii din semifinalele Grupei Mondiale a Fed Cup dintre Franţa şi România.

După meciurile de simplu, scorul la general a fost 2-2, astfel că partida de dublu, care le-a avut în prim plan pe sportivele Caroline Garcia/Kristina Mladenovic şi Simona Halep/Monica Niculescu, a fost duelul care a decis până la urmă câştigătoarea.

Scorul final a fost de 5-7, 6-3, 6-4, timpul de joc alocat fiind de două ore şi 39 de minute.

Dezamăgirea în tabăra României a fost uriaşă la final, o zi care s-a încheiat trist pentru echipa de tenis a ţării noastre, după mai multe ore de meciuri intense de înaltă calitate. S-a dat o luptă crâncenă în cele două zile pe Kindarena din Rouen (Franţa), cu o Simona Halep care s-a dăruit total, a jucat cu însufleţire, a făcut tot ce a putut, chiar şi ceva în plus pentru a aduce fericire suporterilor români.

Primul duel de simplu a fost cel dintre Kristina Mladenovic (25 ani, 66 WTA) şi Simona Halep (27 ani, 2 WTA), cea din urmă aducând primul punct echipei tricolorelor prin victoria obţinută în două seturi cu scorul de 6-3, 6-1 după o oră şi 40 de minute de joc efectiv.

Al doilea meci, cel dintre Caroline Garcia (25 ani, 21 WTA) şi Mihaela Buzărnescu (30 ani, 30 WTA), s-a terminat cu victoria tenismanei ţării gazdă cu scorul de 6-3, 6-3. Partida a durat o oră şi 26 de minute.

A urmat apoi Caroline Garcia şi Simona Halep, încheiat pozitiv pentru fosta lideră mondială, câştigat în trei seturi, scor final 6-7 (6), 6-3, 6-4.

Franţa a egalat apoi scorul la general, 2-2, după ce Irina Begu (28 ani, 83 WTA) a fost învinsă de Pauline Parmentier (33 ani, 53 WTA) cu 6-3, 2-6, 6-2.

Ultimul meci de dublu, cel dintre Caroline Garcia/Kristina Mladenovic şi Simona Halep/Monica Niculescu, nu a fost cu noroc pentru fetele noastre, franţuzoaicele încheind dramatic pentru noi după o luptă ce a durat aproape trei ore.

Am fost foarte aproape de o calificare istorică dar nu a fost să fie.

România a întâlnit Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite la Philadelphia, în SUA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport