Federaţia americană, "dezamăgită" de rezultatul alegerilor FIFA

Preşedintele Federaţiei americane de fotbal, Sunil Gulati.
Preşedintele Federaţiei americane de fotbal, Sunil Gulati. (youtube.com)

Preşedintele Federaţiei americane de fotbal, Sunil Gulati, şi-a arătat dezamăgirea în urma realegerii elveţianului Sepp Blatter la conducerea FIFA şi a solicitat o reformă a forului internaţional, aflat în plină furtună judiciară.

"Suntem dezamăgiţi de rezultatul acestor alegeri şi vom continua să facem totul pentru ca să efectueze schimbări semnificative în cadrul FIFA", a declarat Gulati într-un comunicat publicat de US Soccer.

"Obiectivul nostru este ca FIFA să dispună de o conducere responsabilă, transparentă şi concentrată complet pe cele mai bune interese ale sportului nostru", a mai spus oficialul american, citat de AFP.

"Îl felicităm pe domnul Blatter şi sperăm că va face din reformarea FIFA principala sa prioritate, pentru a asigura integritatea sportului nostru în întreaga lume", a conchis Sunil Gulati, care deţine şi funcţia de membru în Comitetul Executiv al FIFA.

Federaţia din SUA anunţase joi că va vota în favoarea prinţului Ali, singurul adversar al lui Blatter, care conduce destinele FIFA din 1998.

În ciuda presiunii enorme generate de scandalul planetar de corupţie care a zguduit FIFA începând de miercuri, Joseph Blatter, a fost reales în fruntea Federaţiei Internaţionale de Fotbal pentru cel de-al cincilea mandat de patru ani.

Elveţianul, în vârstă de 79 ani, a profitat de retragerea contracandidatului său, prinţul iordanian Ali bin Al Hussein, înaintea turului doi al alegerilor, la care au participat reprezentanţii celor 209 de federaţii naţionale membre ale FIFA. După primul tur, Blatter acumulase 133 de voturi faţă de 73 obţinute de iordanian, fiind înregistrate şi 3 buletine nule.